Intialainen mies halusi parisuhteelleen enemmän aikaa – yritti saada lentoemäntänä toimivalle vaimolleen potkut perättömällä uhkauksella: "Kuulette matkustajien kuolevan"

Intialainen liikemies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen perättömän uhkauksen lähettämisestä. Mies uhkaili lentoyhtiötä, jonka alaisuudessa hänen vaimonsa työskenteli. Uhkausten tarkoituksena oli aiheuttaa vaimolle potkut ja näin vapauttaa hänen aikansa parisuhteelle käytettäväksi. 

Mumbailainen Birju Salla, 38, on kahden lapsen isä ja liikemies. Vuonna 2017 hän kyllästyi lentoemäntänä työskentelevän vaimonsa jatkuvaan työntekoon ja päätti omalla tavallaan auttaa häntä pääsemään eroon työnantajastaan. 

Keino kuitenkin epäonnistui karmealla tavalla, sillä parisuhteelle vapautuneen yhteisen ajan sijaan mies tuomittiinkin elinkautiseen vankeuteen.

Tapauksesta kertoo esimerkiksi brittilehti The Guardian

Lentoemännän työt häiritsivät parisuhdetta

Sallan kerrotaan olevan mumbailainen timanttialalla toimiva liikemies, joka matkusti työkseen paljon.

Vuonna 2017 mies tapasi säännöllisillä Mumbain ja Delhin välisillä työmatkoillaan lentoemännän, jonka kanssa hän päätyi parisuhteeseen. Pariskunta meni vielä saman vuoden aikana salaa naimisiin. 

Arjen haasteet alkoivat kuitenkin nopeasti, sillä lentoemäntänä työskentelevän vaimon oli matkustettava suuri osa viikosta eikä parisuhteelle jäänyt enää aikaa.

"Kuulette matkustajien kuolevan"

Lokakuussa 2017 vastanainut Salla päätti yrittää vapauttaa vaimonsa työnantajan velvoitteista.

Liikematkalla kohti Delhiä ollut mies jätti lentoyhtiö Jet Airwaysin wc-tiloihin kirjeen, jossa todettiin lennolla olevan yhteensä 12 koneen kaappausta yrittävää henkilöä.

– Lennolla numero 9W339 on useita kaappaajia, eikä lentokone saa laskeutua määränpäähänsä vaan se pitää lentää suoraan Pakistaniin. Jos yritätte laskeutua, kuulette matkustajien kuolevan. Älkää suhtautuko tähän vitsinä. Lentokoneen ruumassa on pommeja, jotka räjähtävät jos kone laskeutuu Delhiin. Allah on hyvä, kirjeessä luki. 

Kirje aiheutti välittömät toimenpiteet ja kone teki hätälaskeutumisen Ahmedabadiin. Kirje onnistuttiin myöhemmin yhdistämään Sallaan ja hänet pidätettiin uhkauksen lähettäjänä.

Kaappauksesta vain kaksi mahdollista tuomiota: elinkautinen tai kuolema

Oikeudessa Salla kertoi halunneensa vain viettää vaimonsa kanssa aikaa ja ajatteli kirjeen lamauttavan lentoyhtiön toiminnan väliaikaisesti. Samalla Salla toivoi, että tilanne toisi hänen vaimollensa potkut.

Potkuja ei kuitenkaan tullut, vaan oikeudessa käsitelty tapaus toi Sallalle elinkautista vankeutta ja noin 640 000 euron edestä maksettavaa.

Intiassa kiristettiin kaappauksia koskevaa lainsäädäntöä vuonna 2016, minkä seurauksena maassa on vain kaksi tuomiota kaappauksen yritykselle tai perättömälle kaappauksen uhkailulle: elinkautinen tai kuolemantuomio. 

Salla on ensimmäinen, jonka kohdalla kiristynyttä lainsäädäntöä on jouduttu tulkitsemaan.

Intialaisen median mukaan Sallan vaimo on tapauksesta äärimmäisen järkyttynyt ja hänen mielestään miehelle langetettu tuomio ei ole suhteessa "pilan" suuruuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat