Mainos

Intia: Pakistanille todisteet Mumbain pommi-iskuista

Intian poliisin eilisille väitteille siitä että Pakistan olisi ollut syyllinen Mumbain tuhoisiin junapommi-iskuihin on luvassa todisteita. Iskuissa kuoli 186 ihmistä.

Intia sanoi luovuttavansa Pakistanille todisteet, jotka osoittavat Pakistanin sotilastiedustelupalvelun ja islamistiryhmän olevan Mumbain pommi-iskujen takana. Intian poliisi syytti eilen Pakistania heinäkuisista junaiskuista, joissa kuoli 186 ihmistä.

Intian poliisin mukaan hyökkäyksen suunnitteli Pakistanin sotilastiedustelupalvelu ja sen toteutti Pakistanin tukema Lashkar-e-Taiba-ryhmä. Ulkoministeri Shiv Shankar Menonin mukaan Intia luovuttaa Pakistanille poliisin tästä keräämät todisteet.

Pakistan on toistuvasti kiistänyt, että sillä olisi tekemistä iskujen kanssa. Intian ulkoministerin mukaan Pakistan saa arvioida tilanteen uudelleen käytyään läpi todisteet.

Intia ja Pakistan sopivat viime kuussa terrorismiin liittyvän tiedustelutiedon vaihtamisesta, kun pääministeri Manmohan Singh ja Pakistanin presidentti Pervez Musharraf tapasivat sitoutumattomien maiden huippukokouksen yhteydessä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.