Mainos

Internet-markkinoille halutaan kilpailua

Liikenneministeriön mielestä internet-markkinoilla ei vielä ole tarpeeksi kilpailua, koska alalla ei ole useita riittävän vahvoja palveluntarjoajia. Käyttäjät kuitenkin hyötyisivät kilpailun lisääntymisestä, sillä se parantaisi ajan mittaan palveluja, ministeriö toteaa Kilpailuvirastolle pyynnöstä antamassaan lausunnossa.

Liikenneministeriön mielestä olisi parasta, että Kilpailuvirasto etsisi pikaisesti ratkaisun, jolla turvataan reilu kilpailu sekä televerkkoa omistavien että omistamattomien internet-yrittäjien välillä. Internet-kilpailun selvittämistä on pyytänyt Kilpailuvirastolta Saunalahden Serveri, jonka mielestä televerkkoja omistavien yritysten hinnoittelu rajoittaa alan kilpailua. Televerkkojen omistajista monet muuttivat viime vuonna internet-palvelun hinnoittelua siten, että halvimmillaan asiakas on saanut palvelun useita kuukausia vain puhelumaksun hinnalla eli käytännössä ilmaiseksi.

Saunalahden Serveri itse muodostui viime vuonna useista internet-palveluja tarjoavista yrityksistä ja käyttää palveluissaan muiden verkkoja. Liikenneministeriö huomauttaa, että internet-palvelujen hintojen tuntuva lasku on hetkellisesti miellyttävä kädenojennus käyttäjille. Jos näitä palveluja kuitenkin tarjotaan ilmaiseksi, internet-palveluja eivät jatkossa voi tarjota muut kuin televerkkojen omistajat ja monet merkittävät alalla toimivat yritykset joutuvat luopumaan toiminnasta. Tämä taas ei ministeriön mielestä ole käyttäjien edun mukaista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.