Intel visioi teknologian seuraavaa vaihetta: Johan on pieni tietokone

Teknologiayhtiö Intel on esitellyt visioitaan, joiden avulla yhtiö haluaa haluaa nopeuttaa mobiililaitteiden ja puettavan tietotekniikan kehitystä. 

Yhtiön toimitusjohtaja Brian Krzanich kertoi Las Vegasissa käynnissä olevilla CES-messuilla, että Intel tutkii parhaillaan erilaisia tuotteita ja hankkeita, joilla voidaan edistää puettavan tietotekniikan innovaatioita.

Intelin mukaan kyseessä on tietotekniikan seuraava vaihe.

Yhtiö suunnittelee ja luo referenssilaitteita ja -alustoja, joita yhtiön asiakkaat voivat käyttää valmistaakseen puettavia tuotteita.

Krzanich esitteli älykkäät nappikuulokkeet, joissa on biometrisiä ja liikuntaa tukevia ominaisuuksia. Kranich esitteli myös mm. älykkään kuulokemikrofonin ja sille soveltuvan langattoman latausmaljan.

Mukaan muotiin

Krzanich julkisti myös Intelin yhteistyöhankkeita amerikkalaisten muotialan yritysten ja organisaatioiden kanssa edistääkseen luovuutta ja innovaatiota puettavan tietotekniikan hyödyntämisessä.

Hän käynnisti samalla Intelin kansainvälisen ’Make it Wearable’ -kilpailun, jonka tavoitteena on edistää puettavan tietotekniikan suunnittelua ja käyttöönottoa.

Puettavan tietotekniikan referenssilaitteiden lisäksi Intel kehittää erilaisia edullisia teknologia-alustoja, joille yksittäiset kehittäjät ja pienet yhtiöt voivat rakentaa verkkoon kytkeytyviä puettavia tai muita erittäin pieniä laitteita.

Tähän liittyen Krzanich esitteli SD-kortin kokoisen Edison-tietokoneen. Edison sisältää mm. langattomat tietoyhteydet. Minitietokone tulee markkinoille ensi kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat