Instagramin sensuuri iski jälleen: Pluskokoisten mallien bikinikuvako liian rivo?

Singaporealais-intialaisen naisen bikinikuva kahden kaverinsa kanssa joutui tylysti Instagramin sensuurin kohteeksi.

Pluskokoinen malli ja bloggaaja Aarti Olivia Dubey julkaisi Instagram-tilillään kuvan kulissien takaa, kun Dubey kahden muun malliystävänsä kanssa poseerasivat kameralle bikinimalliston kuvauksissa.

Instagramille bikinikuva oli liikaa ja se poistettiin palvelusta.

Dubey kertoi Buzzfeedin haastattelussa, että kuvan olivat ilmiantaneet ”läskikammoiset trollit”. Dubeyn mukaan kuva poistettiin Instagramista ilman selityksiä muutama tunti julkaisun jälkeen.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Miten tämä kuva voi herättää vihaa, loukata tunteita, olla jonkun mielestä rivo tai herjaava? Vai onko syynä se, että ihmiset katselevat mieluummin hoikka tyttöjä bikineissä, nainen pohtii Instagram-tilinsä julkaisussa.

Dubey kritisoi myös sitä, että Instagram hyväksyy kuitenkin pervojen, sekopäiden ja erilaisiin fetisseihin liittyviä kuvia.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Instagram vastasi Dubeylle yksityisviestillä, jonka nainen julkaisi myös tilillään. Vastauksessa pahoitellaan kuvan poistoa ja kerrotaan sen olleen vahinko. Viestissä kerrotaan myös, että kuva on julkaistu uudelleen.

Instagramin ohjeistusten mukaan kuvissa ei saa näkyä sukupuolielimiä, naisten nännejä tai lähikuvia alastomista vartaloista. 

Instagram on joutunut viime aikoina useaan kertaan pyytämään anteeksi poistamiaan kuvia. Kuvien poisto on mennyt inhimillisen virheen piikkiin.

 

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat