Instagramiin tulossa kaivattu uudistus – testissä myös uusi nappula

Instagram kertoi torstaina, että se alkaa jälleen priorisoida uutisvirrassa tuoreempia päivityksiä. Lisäksi se ottaa testiin New Posts –nappulan, jolla käyttäjä voi päivittää syötteen manuaalisesti.

Yllä olevalla videolla kerromme viisi vinkkiä Instagramin käyttöön.

Facebookin omistama Instagram-kuvasovellus ilmoitti torstaina, että jatkossa uudemmat päivitykset näkyisivät uutisvirrassa korkeammalla, kertoo uutissivusto CNN.

Lisäksi Instagram kertoi testaavansa New Posts –nappulaa, jolla uutisvirran voi päivittää itse. Lisää muutoksia on yhtiön mukaan luvassa lähikuukausina.

Paluu vanhaan – tavallaan

Instagramin edustaja kertoi The Sun –lehdelle, että muutos on vastaus käyttäjiltä saatuun palautteeseen. Ihmiset närkästyivät, kun sovellus ei näyttänytkään päivityksiä enää aikajärjestyksessä.

Instagramin edustajan mukaan kyse ei kuitenkaan ole paluusta kronologiseen uutisvirtaan. Uudemmat päivitykset ilmaantuisivat siis todennäköisesti uutisvirran ensimmäisten päivitysten joukkoon, mutta joukossa olisi myös algoritmien mukaisia "suositeltuja" päivityksiä.

Uudistusten tuskainen taival

Instagramin uudistusten tie on ollut kivikkoinen. Vuonna 2016 kuvapalvelu muutti uutisvirtaansa niin, että ensimmäisenä näkyivät päivitykset, joiden sovellus uskoi kiinnostavan käyttäjää eniten. Aiemmin päivitykset olivat näkyneet aikajärjestyksessä, eli viimeisin julkaisu näkyi ensin.

Uudistus ei ollut Instagramin käyttäjien mieleen. Monet latasivatkin kännykkäänsä hieman vastaavanlaisen Vero-kuvapalvelun, jossa tuorein julkaisu näkyy ensimmäisenä.

Aiemmin tällä viikolla Instagramiin tuli mahdollisuus lisätä oman profiilin elämäkertaan hashtag- ja profiililinkkejä. Vastaavanlaiset merkinnät olivat mahdollisia aiemminkin, mutta nyt ne ovat toimivia linkkejä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja