Mainos

Influenssarokotukset alkavat terveyskeskuksissa

Influenssarokotukset alkavat terveyskeskuksissa lokakuun puolivälissä, ja niitä jatketaan marraskuun loppuun. Terveyskeskukset tiedottavat alueensa rokotusaikatauluista.

Ilmaiseksi influenssarokotuksen saavat 65 vuotta täyttäneet ja myös sellaiset nuoremmatkin henkilöt, joilla on tiettyjä kroonisia sairauksia. Näitä ovat esimerkiksi astma, keuhkoahtaumatauti, sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, diabetes tai munuaisten vajaatoiminta.

Rokotus on käytännössä ainoa tapa lieventää influenssaepidemian vaikutuksia, ja siksi Kansanterveyslaitos suositteleekin vuonna 1939 tai sitä ennen syntyneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville influenssarokotetta.

Viime syksyn kampanjassa rokotuksen otti noin 540 000 suomalaista. Ilmaisen rokotuksen otti siten vain puolet siihen oikeutetuista. Kansanterveyslaitos muistuttaa, että vaara sairastua vakavaan influenssaan kasvaa iän myötä, vaikka altistavaa perustautia ei olisikaan. Suomessa influenssarokotusta on tarjottu myös terveille 65 vuotta täyttäneille henkilöille vuodesta 2002.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan yli 65-vuotiaiden rokottaminen vähentää influenssan aiheuttamia sairaalahoitoja 40-70 prosenttia ja kuolleisuutta 50-70 prosenttia. Lisäksi rokotettujen, influenssaan sairastuneiden oireet ovat yleensä lievempiä kuin rokottamattomien.

Influenssaepidemiat leviävät yleensä koko maahan joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.