Mainos

Indonesiassa presidentti Widodo valittiin jatkokaudelle täpärästi – yksi kuollut mielenosoituksissa

Indonesiassa istuva presidentti Joko Widodo on valittu jatkokaudelle, kertoi maan vaalikomissio eilen.

17. huhtikuuta järjestettyjen vaalien tulokset julkistettiin tiistaina ja 57-vuotiaan Widodon kerrottiin voittaneen eläköitynyt armeijan kenraali Prabowo Subianto presidenttikisassa.

Subianto on kertonut aikovansa haastaa tulokset oikeudessa. Aiemmin hän myös varoitti siitä, kuinka hänen syytöksensä laajasta vaalivilpistä voisivat johtaa katumielenosoituksiin.

Vaaleissa valittiin ensimmäisen kerran samana päivänä kaikki poliittiset päättäjät presidentistä parlamenttiin ja aina paikalliselle tasolle saakka. Ehdolla oli ennätykselliset 245  000 ehdokasta.

Yksi kuollut mielenosoituksissa

Ainakin yhden mielenosoittajan kerrotaan kuolleen pääkaupunki Jakartassa Widodon uudelleenvalintaa vastustavassa protestissa, kertoo poliisin edustaja. Poliisin tietoon tulleiden havaintojen mukaan mielenosoittaja olisi kuollut harhaluotiin. Tietoja varmistetaan parhaillaan.

Poliisin edustaja painotti kommenteissaan, että poliisit eivät ainakaan olisi käyttäneet paikan päällä oikeita luoteja.

Mellakkavarustukseen pukeutuneet poliisit ampuivat kyynelkaasua hajauttaakseen väkijoukkoja kaupungin keskustassa keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Noin 20 ihmistä on pidätetty.

Maan hallinto kertoo, että entinen erikoisjoukkojen komentaja otettiin aiemmin kiinni sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt salakuljettaa aseita mielenosoituksiin.

Alueella suljettiin myös joitain kouluja, yrityksiä ja ostoskeskuksia. Teitä suljettiin myös osassa kaupunkia ja suuri lähijunaliikenteen asema suljettiin väliaikaisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja