Mainos

Ina Mikkolan persoonallinen tyyli koostuu kierrätysvaatteista – tätä perusvaatetta hän ei omista: "Ei kuulu vaatevarastooni"

1:21
Ina Mikkola esittelee vaatekaappinsa aarteita Ina <3 Suomi -ohjelmassa.

Ina Mikkola metsästää uniikkeja vaatteitaan vintageliikkeistä ja kirpputoreilta.

Toimittaja Ina Mikkola tunnetaan näyttävästä ja värikkäästä tyylistään. MTV Uutisten haastattelussa hän paljastaa tyylinsä kulmakivet ja kumoaa erään pukeutumiseensa liittyvän harhaluulon.

Mikkola kuvailee tyyliään leikkisäksi ja juhlavaksi. Hän pitää erityisesti 1950- ja 80-luvun tyylistä, kirkkaista väreistä ja pastellisävyistä. Asun kruunaa aina kampaus, joka on useimmiten näyttävä, rusetilla koristeltu nuttura.

Mikkolan tyyli on kehittynyt vuosien varrella. Lukioikäisenä hän kävi läpi punkrock-vaiheen, johon kuuluivat bändipaidat, mustat farkut ja niittivyö.

– Tajusin jossain vaiheessa, että voin olla ihan yhtä punk, vaikka näyttäisin prinsessalta. Punk on asenne, hän toteaa.

Mikkolan vaatekaapista löytyy valtavasti mekkoja ja takkeja sekä erilaisia ylä- ja alaosia. Housuihin hän pukeutuu harvoin, mutta farkkuja hän ei käytä koskaan.

– Farkut eivät kuulu vaatevarastooni. Minulla ei ole yksiäkään farkkuja.

Mikkola hankkii uniikit vaatteensa kirpputoreilta ja vintageliikkeistä. Ulkomaanmatkoillaan hän saattaa hankkia suurenkin määrän vaatteita kerralla.

– Jos löydän hyvän vintageliikkeen, saatan ostaa viisi tai kymmenen mekkoa, enkä sitten puoleen vuoteen tai vuoteen osta mitään.

"150 euroa alkaa olla kipuraja"

Mikkolan mielestä käytetyssä tavarassa ja vaatteissa parasta on se, että arvokkaita löytöjä voi tehdä todella edullisesti. Ainutlaatuisista vaatteista hän on kuitenkin valmis maksamaan satoja euroja. Hänen kallein vaatteensa on raakasilkistä valmistettu valkoinen iltapuku, joka maksoi 500 euroa.

Perusvaatteita Mikkola hankkii alle kymmenellä eurolla, mutta erityisemmistä mekoista hän maksaa tavallisesti 40–250 euroa.

– Yli 150 euroa alkaa olla kipuraja. Sitten pitää vähän miettiä.

Mikkola kertoo ihmisten usein kuvittelevan, että näyttävä pukeutuminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Todellisuudessa rennon asun suunnittelu on hänen mielestään hankalampaa kuin muiden silmissä hienomman asun. Näyttävä nutturakin valmistuu muutamassa minuutissa.

– Olen tehnyt suurimman työn jo vuosien saatossa, kun olen keräillyt vaatteita ja luonut oman tyylini, hän toteaa.

Ina <3 Suomi Subilla maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja