Mainos

Immos-kohusta seuranneeseen mielenosoitukseen hurja määrä ilmoittautuneita

Huomenna järjestettävään Meillä on unelma -mielenosoitukseen on ilmoittautunut Facebookissa jo lähes 17 000 ihmistä. 

Monikulttuurisuuden puolesta puhuva mielenosoitus sai alkunsa kansanedustaja Olli Immosen (ps) kannanotosta, jossa hän puhui taistelusta monikulttuurismia vastaan.

Tapahtumassa on lukuisia puhujia, muun muassa kansanedustajat Erkki Tuomioja (sd), Ozan Yanar (vihr.) ja Paavo Arhinmäki (vas.). Lisäksi musiikkia esittävät muun muassa Anssi Kela ja Maija Vilkkumaa

Taustalla ei ole yksittäistä organisaatiota, vaan tapahtuman järjestää joukko aktiivisia monikulttuurisuuden puolestapuhujia. 

– Tämä ei ole poliittisesti sitoutunut ryhmä. Mukana sekalainen sakki ihmisiä radiotoimittajista tapahtumajärjestäjien kautta muusikoihin ja ties mihin sekatyömiehiin ja -naisiin. Pääasiassa ehkä kulttuuri- ja media-alan ihmisiä, kuvaa yksi järjestäjistä, vapaa toimittaja Janne Flinkkilä. 

Iltakahdeksaan mennessä ilmoittautuneita oli noin 17 400. Tyypillisesti Facebook-tapahtumiin tosin ilmoittaudutaan innokkaasti, mutta paikan päälle saapuu vähemmän ihmisiä.

Immosen ajoitus sai kupin nurin

Flinkkilän mukaan mielenosoitusta ei ole suunnattu ketään vastaan.

– Toimimme sen puolesta, että Suomi olisi avoin, monikulttuurinen ja moniarvoinen yhteiskunta. Meidän mielestämme on 5,5 miljoonaa tapaa olla suomalainen, kunhan ei vahingoita muita. 

Flinkkilän mukaan yksi sytyke mielenosoituksen järjestämiselle oli kannanoton julkaiseminen lähellä Norjan joukkosurman vuosipäivää.  

– Totta kai mitta tulee täyteen, kun hallituspuolueen kansanedustaja lähettää tällaisen fasistisen julkilausuman ja se saa joko hiljaisen tai joidenkin kommentoijien hyvin äänekkäänkin siunauksen. Ja puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri ei sano mitään, Flinkkilä hämmästelee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.