Mielenosoituksessa esiintyvä perussuomalainen aiheuttaa närää

Osa Helsingissä tänään järjestettävän rasisminvastaisen mielenosoituksen osallistujista ihmettelee perussuomalaisen Matias Turkkilan esiintymistä tapahtumassa.

Perussuomalainen-lehden päätoimittajana toimiva Turkkila on myös yksi maahanmuuttovastaisen Hommaforum-keskustelusivuston perustajista.

Hän on vastustanut monikulttuurisuutta äänekkäästi ja on kansallismieliseksi itseään kuvaavan Suomen Sisu -järjestön entinen varapuheenjohtaja.

Turkkila kommentoi aiemmin tiistaina MTV Uutisille, että hänen osallistumisensa tapahtumaan puhujana on epävarmaa voimakkaiden vastareaktioiden takia. Viimeisimpien tietojen mukaan Turkkila kuitenkin nousee lavalle alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Järjestäjät perustelevat tapahtuman Facebook-sivulla Turkkilan osallistumista tasapuolisuudella. Heidän mukaansa tapahtumaan on pyydetty edustajia kaikista puolueista, ja perussuomalaiset ovat itse valinneet Turkkilan puhujakseen.

Mielenosoitus järjestetään Helsingin Kansalaistorilla iltapäivällä viideltä. Tapahtumassa puhuvat Turkkilan ohella muun muassa kansanedustajat Erkki Tuomioja (sd.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Ozan Yanar (vihr.). Kansalaistorilla esiintyy myös joukko muita tunnettuja vaikuttajia, urheilijoita ja muusikoita.

Mielenilmaukseen on ilmoittautunut Facebookissa tiistai-iltapäivään mennessä yli 25000 osallistujaa. Helsingin mielenosoitusta tuetaan samaan aikaan Tampereella ja Oulussa järjestettävillä tapahtumilla.  

Mielenilmaukset ovat vastalause perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen perjantaina Facebookissa julkaisemalle julistukselle monikulttuurisuutta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja