Mainos

Imatranajon kuolintapaus – näin kohtalokas onnettomuus tapahtui

2:55
Videolla MTV Uutiset Live Imatranajon kuolintapauksen silminnäkijän kertomuksesta.

Tämän vuoden Imatranajossa koettiin surullinen tragedia, kun 32-vuotias sveitsiläiskuljettaja Mathias Gnägi menehtyi onnettomuudessa. Tilanteen paikan päällä nähnyt oululainen Jukka Häkkilä kertoi MTV Uutiset Livelle tapahtumien kulun.

Gnägi oli menettänyt pyöränsä hallinnan sateisissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa.

– Siinä on sellainen pieni nyppylä ennen loivasti oikealla kääntyvää kaarretta. Kuljettajalla kävi pyörän keula normaalia enemmän ilmassa, mutta ei kuitenkaan keulinut holtittomasti. Keulan laskeuduttua maahan häneltä lähti jarrutuksessa etupyörä alta siinä loivassa kaarteessa. Hän kaatui kyljelleen ja luisui valotolppaan. Pyörä meni bajamajan seinään, Häkkilä kertoo. 

– Odotimme siinä, että punaiset liput olisivat tulleet, mutta niitä jouduttiin odottamaan jonkun aikaa. Sen jälkeen ambulanssit tulivat paikalle ja kilpailut keskeytettiin. Siinä he vähän aikaa tekivät hoitotoimenpiteitä ja nostivat hänet autoon. Kuski oli täysin liikkumaton. Siinä näki heti, että nyt kävi pahasti, Häkkilä jatkaa.

Paikalla on monia valopylväitä pehmustettu, mutta kyseinen pylväs oli pehmustamaton. 

– Hän pyöri siinä ilmassa niin sanotusti X-asennossa kohti sitä valopylvästä ja pää tai ylävartalo osui siihen, Häkkilä sanoo.

Kilpailua jatketaan sunnuntaina normaalin aikataulun mukaisesti. 

Juttua korjattu 16.6.2019 klo 21.22: Onnettomuudessa menehtynyt Gnägi oli 32-vuotias, eikä 42-vuotias, kuten jutussa oli ensin virheellisesti mainittu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja