Nopeusajoissa Lappeenrannassa kilpaillut Henry ylitti maaliviivan juuri ennen surmansa saanutta kuljettajaa: "Viisi minuuttia aikaisemmin juttelin vielä hänen kanssaan"

2:46
Katso video: Tapahtumassa mukana ollut Henry kertoo, miten Lappeenrannan tapahtumat etenivät

Lappeenrannassa järjestetyissä nopeusajoissa tapahtunut raju ulosajo sai kaikki paikallaolijat järkyttymään. Järkyttyneiden joukossa oli kisaan osallistunut Henry Riihelä. Hän jutteli turmassa kuolleen kuskin kanssa vain vähän ennen tämän kohtalokasta ajoa.

Tilanteessa yli 300 kilometrin tuntivauhtia autolla ajanut kuljettaja kuoli ajettuaan autolla rajusti ulos Lappeenrannan lentoasemalla.

Pornaisilta tapahtumaan saapunut Henry Riihelä oli kisaamassa samassa sarjassa ulosajaneen kuljettajan kanssa.

Henry vaihtoi kuljettajan kanssa muutaman sanan ennen lähtöä.

– Juttelin hänen kanssaan siinä lähdössä. Puhuttiin autoista, tekniikasta, ihan tällaisista, mistä autoharrastajat höpöttelee, Henry kertoo MTV Uutisille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Uutinen ulosajosta järkytti kisatoverin

Henry jäi tapahtuman viimeiseksi maaliviivan ylittäjäksi. Riihelä saapui autonsa kanssa varikkoalueelle, kun hän kuuli hänen jälkeensä tulleen kuskin ajaneen rajusti ulos.

– Paikalle alkoi tulemaan ambulansseja, palokuntaa ja poliisia. Kisa loppui saman tien ja sitten odoteltiin. Tiesin kyllä, että vakava tilanne, mutta elettiin siinä toivossa, että ei olisi niin vakavaa sattunut, hän kertoo.

Riihelä kertoo, että järkytys oli suuri, kun hän lopulta kuuli tiedon kuljettajan kuolemasta.

– Siinä me juteltiin rakkaasta harrastuksesta juuri ennen. Itse tulin sieltä pois, ja toinen oli henkensä menettänyt, järkyttynyt Riihelä kertoo.

Riihelä myöntää, että laji on vaarallinen ja vastaavanlaisia tapauksia voi liittyä autourheiluun. 

– Tämmöisiä riskejä näihin nopeisiin vauhtiharrastuksiin aina liittyy. Kyllä me tiedostamme sen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja