Ilves-pomo vahvistaa: Tähtipelaaja häipymässä kesken kauden

Tähtipuolustaja Les Lancasterin pelit Tampereen Ilveksessä on erittäin suurella todennäköisyydellä pelattu. Toimitusjohtaja Risto Jalo uskoo siirron vahvistuvan lähipäivinä.

Kolmatta kauttaan Ilvestä edustava Lancaster on neuvotellut ulospäin jo pidemmän aikaa, kertoo Jalo. 

– Hän on itse ollut aloitteellinen ja halusi katsoa jotain muuta jo muutamia viikkoja sitten. Sulassa sovussa nämä menee tässä hommassa. 

Eli voidaan sanoa, että hän ei pelaa kautta loppuun Ilveksessä?

– Hyvin todennäköistä on, ettei pelaa. 

Jalon mukaan siirto saanee sinettinsä muutaman seuraavan päivän aikana. SM-liigan sisäisten siirtojen takaraja on jo ylihuomenna keskiviikkona, mutta ulkomaille on mahdollista siirtyä helmikuun 15. päivään asti.

Jalo ei tiedä pelaajan seuraavista liikkeistä tarkemmin, mutta hänen mukaansa näyttää todennäköisimmältä, että Lancaster siirtyy ulkomaille.

Yhdysvaltalaispuolustajan kausi Ilveksessä on ollut erittäin vaikea. Kaventuneen vastuun lisäksi Lancaster kärsi Jalon mukaan aiemmin myös loukkaantumisesta. 

Kontrasti kahteen edelliseen sesonkiin on melkoinen, etenkin pistetehtailun osalta. 33 pelatussa ottelussa tilille on kertynyt vain 2+7=9 pistettä.

Ensimmäisellä Suomen kaudellaan 2021–22 Lancaster napsi 35 tehopistettä. Viime kaudella tahti oli entistä hurjempi. Lancaster keräsi 13+34=47 pojoa ja laittoi Ilves-puolustajien yhden runkosarjan piste-ennätyksen uuteen uskoon. 

Clendening vei tonttia

Jalon mukaan etenkin NHL-taustaisen Adam Clendeningin lokakuinen värväys heilautti tilannetta Lancasterin osalta. Myös Clendening on rightin puolelta laukova kiekollinen puolustaja. 

– Kun Clendening tuli siihen tavallaan samalle tontille, niin sitten kun tuollainen kilpailutilanne tulee, niin se ei aina sitten sovi kaikille, Jalo sanoo.

Ilves on sittemmin vahvistanut kovatasoista puolustustaan lisää. Viime viikolla kiekollista osaamista saapui tarjoilemaan JYPin jättänyt Sami Niku. Nikun saapumisen jälkeen Lancaster ei ole ollut Ilveksen kokoonpanossa.

Vaikka tiet näyttäväkin Lancasterilla ja Ilveksellä lähtevän eri suuntiin kesken kauden, on tilanne hoidettu kulisseissa Jalon mukaan hyvässä hengessä. 

– Ammattimiehet kun miettivät omaa uraansa, niin toki kannattaa lähteä sinne, missä on tarjolla peliaikaa, Jalo päättää. 

Lue myös: