Ilves pesi kasvonsa katkeran rökäletappion jälkeen – Karri Kiven tuska kasvaa Porissa

Ilves palasi voittokantaan keskiviikkona, kun se kaatoi SM-liigan ottelussa vieraissa Kärpät. Ottelun ratkaisun laukoi jatkoajalla Matias Mäntykivi.

Ilveksellä oli alla karmea tappio, kun Tappara ryöpytti sitä maalein 7–0 lauantain Tampereen paikalliskamppailussa.

Keskiviikkona kaukalossa nähtiin uudistunut Ilves. Joukkue meni ottelussa kolmesti johtoon, mutta joka kerta Kärpät tuli tasoihin.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä Ilveksen Eetu Päkkilä avasi maalihanat. Kärppien Mika Pyörälä tasoitti Saku Mäenalasen upeasta tarjoilusta, mutta Ilves iski pian uudelleen.

Kärpät tekee 1-1 maalin 1:20

Koeajan jälkeen sopimuksen Ilvekseen saanut Juuso Pulli kiitti luottamuksesta ja laukoi etukulmasta lukemiksi 2–1. Kun Aku Räty tasoitti vielä erän viimeisellä minuutilla, haettiin ratkaisua kolmannesta.

Kaava oli erässä tuttu. Jarkko Parikka vei Ilveksen jälleen johtoon, mutta Räty kuittasi tasoihin illan toisellaan.

Jatkoaikaa ehdittiin lopulta pelata puolitoista minuuttia, kun Mäntykivi ratkaisi pisteet Tampereelle Nicholas Babtisten ja Simon Johanssonin esityöstä.

Oulun illan tehomiehinä häärivät 1+1 tehot kerännyt Mäntykivi ja Räty kahdella maalillaan.

Ilves nousi voitollaan 50 pisteeseen ja on sarjassa kuudentena. Keskiviikkona huilannut HIFK on samoissa pisteissä viidentenä. Kärpät nousi 51 pisteeseen ja on neljäntenä.

Edellä ovat keskiviikkona 3–0-vierasvoiton JYPistä hakenut Pelicans 53 pisteessä ja maalein 1–2 HPK:lle kotonaan hävinnyt KooKoo 52 pisteessä. TPS johtaa sarjaa 54 pisteellä.

Karri Kiven taival Ässien peräsimessä jatkui synkkänä. Kivi valmensi Ässiä keskiviikkona neljättä kertaa ja tulos oli tuttu. Ässät kärsi 4–3-tappion Jukureille. Tappio oli Kivelle neljäs peräkkäinen ja Ässille jo seitsemäs peräkkäinen.

Illan viidennessä ottelussa Tappara kaatoi kotonaan SaiPan maalein 4–2.