Ilves-pelaajat saaneet tappouhkauksia – Antti Pennaselta vakava viesti voitto-ottelun jälkeen: "Eilen ylitettiin raja"

Synkkä käänne pressissä: Päävalmentaja Antti Pennanen kertoi Ilves-pelaajia kohtaan tehdyistä karmeista uhkauksista 6:52
Antti Pennanen kertoi Sport-Ilves-ottelun jälkeen Ilves-pelaajien saamista tappouhkauksista.

Heikkoa jaksoa pelaava jääkiekkoliigan kärkijoukkue Tampereen Ilves oikaisi lauantaina kurssiaan ja haki Vaasasta voiton maalein 3–2. Päävalmentaja Antti Pennanen kertoi ottelun jälkeen pelaajiensa saamista uhkauksista.

Lauantaita edeltäneistä kuudesta pelistään vain yhden voittaneen Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi pelin jälkeen, että joukkue pelaa kovan paineen ja odotusten alla.

Joukkueen pelaajille on lähetetty Pennasen mukaan sosiaalisessa mediassa törkyviestejä, jotka ovat ylittäneet rajat.

– Pelaajat saavat paljon kriittisiä viestejä sosiaalisessa mediassa, mutta eilen ylitettiin raja. Kun alkaa tulla tappouhkauksia, ja uhataan perhettä sekä lapsia tappamisella, se ei ole missään nimessä hyväksyttävää. Tällainen on nyt ja jatkossa poliisiasia, Pennanen sanoi.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva kommentoi asiaa kysyttäessä.   Dufva ei muistanut omalta uraltaan vastaavaa.

– Pitää muistaa, mistä tässä on viime kädessä kysymys. Tämä on viihdebisnestä ja pysyköön se sellaisena, Dufva sanoi.

– Se on työturvallisuusasia. Jos me tuolle tielle lähdetään, sitten on parempi, kun lyödään mailat pussiin ja lopetetaan koko leikki, jos ihmiset eivät sitä tajua, mistä tässä on kysymys.

Voit katsoa Sport-Ilves-ottelun lehdistötilaisuuden pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Luultavasti kaukalon helpottunein mies oli Ilveksen kanadalaishyökkääjä Jeremy Gregoire, joka iski kaksi maalia ja päätti 23 ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Hän oli osunut maalitolppien väliin viimeksi 7. lokakuuta eli yli kolme kuukautta sitten.

Niin ikään Ilveksen kolmannen maalin tehneelle Ville Meskasellekin maali vaikutti tuuletuksesta päätellen maistuvan. Hän palasi sairastuvalta kokoonpanoon marraskuun puolivälissä, mutta teki vasta nyt ensimmäisen maalin paluunsa jälkeen.

Ilveksen kultakypärä Oula Palve ajettiin toisessa erässä ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. Palve taklasi keskialueella hieman matalassa asennossa luistellutta Sportin Axel Holmströmiä, joka nousi kuitenkin omin avuin ylös, mutta ei enää palannut kaukaloon.

Pelillisesti edellä ollut Sport nousi Johan Sundströmin ja Teemu Suhosen osumilla vielä maalin päähän, mutta ei yltänyt rinnalle. Kolmen ottelun tauon jälkeen torjuntavastuussa ollut Ilveksen Jakub Malek pysäytti 39 laukausta.