Sarjakärki Ilves jatkoi huikeaa pisteputkeaan – Satakunnan kohtaamisessa napsahti suihkutuomio

Ässien Eemil Erholtzille suihkutuomio 2:32
Katso videolta Eemil Erholtzin ulosajo.

KooKoo oli lähellä kirjoittaa pisteen Ilveksen pitkälle pisteputkelle jääkiekkoliigassa lauantaina, mutta tamperelaiset nousivat tasoihin ilman maalivahtia reilu minuutti ennen päätössummeria Nicholas Baptisten osumalla.

Ratkaisun ottelun 4–3 vieneelle Ilvekselle iski voittomaalikisassa Les Lancaster.

Kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa napanneen Ilveksen pisteputki venyi jo 14 ottelun mittaiseksi. Edellisissä kuudessa ottelussa sarjakärki Ilves on vienyt päätöserät nimiinsä maalein 11–0.

–  Tässä runkosarjan aikana tällaisista saa aina tosi hyviä kokemuksia. Vaikka mielellään voitettaisiin jokainen erä, niin kokemuksena nämä ovat nyt hyviä meille, tehot 1+1 kerännyt Eemeli Suomi sanoi.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa lähes kahteen kuukauteen kotiyleisönsä eteen, kun rajoitukset sallivat jo puolet täydestä yleisökapasiteetista. Paikalle saapui 5 041 katsojaa.

Pudotuspelipaikasta kynsin hampain kamppailevan KooKoon ilta kääntyi lopulta synkäksi, mutta 3–1-osuman ampunut Eero Teräväinen päätti 56 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

–  Ehkä meillä joku jännitys tuli loppuun, että voitto on pakko saada. Vähän passivoiduttiin ja saivat pari maalia, kuuteen viime otteluun tehot 1+7 kerännyt Teräväinen kertoi.

Katso alta olevalta videolta ottelun maalikooste. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Maalikooste: Ilves - KooKoo 4:58

Lukko oli taas Satakunnan herra

Rauman Lukko ei antanut kahden liigaottelun orastavan tappioputkensa vaikuttaa Satakunnan paikallispelien kulkuun, sillä kotijoukkue Ässät taipui lauantaina lopulta 0–3-lukemin.

Yleisöä oli rajoitusten puitteissa Porissa hyvin paikalla, 2  075 katsojaa.

–  Jouduimme paljon jahtaamaan Lukkoa. Emme saaneet pelistä otetta koko illan aikana. Lukko pakotti hyökkäämään väsyneenä pitkän vaihdon jälkeen, Ässien hyökkääjä Leevi Viitala mietti.

–  Kiitosta pitää jakaa kyllä siitä, millainen tuki yleisö oli taas pitkästä aikaa.

Suuri ero oli myös tehokkuudessa. Kummatkin Satakunnan joukkueet kolisuttivat maalirautoja, mutta Lukko käytti varsinkin ylivoimansa tehokkaasti. Ässät jäi nollille läpiajoistaan huolimatta.

Illan erikoisin tilanne nähtiin päätöserän puolivälissä. Lukon Julius Mattilalle oli jo tulossa rangaistus, kun Ässien Eemil Erholtz turhautui Miska Kukkoseen. Vääntämisen jälkeen Kukkonen vajosi jään pintaan, ja Erholtz ajettiin ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ulosajo oli Ässille koko kauden ensimmäinen. Kahden minuutin jäähyjen lisäksi porilaisjoukkueelle oli lauantaihin mennessä kertynyt vain yksi kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Katso alta ottelun maalikooste. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Maalikooste: Ässät - Lukko 3:07

Tapparan Merelä katkaisi HPK:n voittoputken

Lahdesta täksi kaudeksi Tapparaan palannut Waltteri Merelä, 23, oli pitkän kaavan ratkaisija, kun Tappara kukisti lauantaina Liigan vieraspelissä HPK:n 2–1. Tappara lopetti hämeenlinnalaisten neljän voiton putken.

Merelä iski jatkoajalla vain 19 sekunnin jälkeen ratkaisun Tyler Morleyn syötöstä.

HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen oli joukkueensa iso tukipilari etenkin ensimmäisessä erässä. Laurikainen torjui yhteensä 28 kertaa.

–  HPK puolustaa todella hyvin ja sillä on hyvä maalivahti. Emme saaneet paikkoja ilmaiseksi. Tämä oli meille iso voitto ja iso mittari, Merelä sanoi.

Merelän voittomaali oli merkittävä, sillä hän teki samalla yhden kauden piste-ennätyksensä.

Tapparan kasvatti vietti kolme edellistä kautta Lahdessa. Hän teki viime kaudella yhden kauden ennätyksekseen 57 pelissä lukemat 10+17=27. Hän on tehnyt tällä kaudella 28 (14+14) pinnaa 37 ottelussa.

–  Kieltämättä hyvin on mennyt, mutta olen saanut pelata hyvien ketjukavereiden kanssa. Vähän on yllättänyt, vaikka koko ajan sitä on tarkoitus ottaa kehitysaskelia, Merelä kertoi.

Tapparan pelitahti on lähiaikoina hurja.

–  Olemme treenanneet hyvin. Lepopäivät on käytettävä hyvin hyödyksi.

Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa oli pitkästä aikaa yleisöä.

–  Tosi hyvältä tuntui, että oli yleisöä. Katsojat ovat kuitenkin tärkeä asia tässä lajissa, Merelä sanoi.

Maalikooste: HPK - Tappara 2:41

HIFK–Pelicans-ottelussa hallissa 50 ja ulkona 300 katsojaa

Jääkiekon Liigan pudotuspelisijojen tyvipäästä nousua hakeva Pelicans löi vieraskaukalossa HIFK:n 1–0. Lahtelaisjoukkueen vuosi alkoi viidellä tappiolla, nyt ilme ja tekeminen on kirkkaampaa.

–  On ollut vaikeaa. Mutta nyt on kaksi voittoa putkeen ja kolme voittoa neljästä viime pelistä, kauden toisen nollansa pitänyt Pelicans-vahti Jasper Patrikainen ynnäsi C Moren tv-haastattelussa.

HIFK:lle lähtökohdissa riitti haastetta. Tammikuun puolivälin jälkeen HIFK oli pelannut koronasiirtojen takia vain yhden ottelun ja senkin jo kymmenen päivää ennen Pelicans-peliä.

–  Suorittamisen laatu maalinteon tehokkuudessa on usein piipussa

pitkän tauon jälkeen, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi.

Koronarajoitusten takia piskuisen – vain 50 katsojaa – yleisön edessä väännetty mittelö näyttäytyi pitkään maalivahtien showna.

Sitten hyökkääjälupaus Brad Lambert iski Pelicansille 1–0-maalin. Lambertin, 18, kauden ensimmäinen tehopiste Pelicansin paidassa syntyi 38. minuutilla.

Ottelun erikoisuus oli se, että jäähallin ulkopuolella HIFK:n rakennuttamassa katsomossa peliä seurasi suorana lähetyksenä jättiscreeniltä ensin noin 250 ja sitten jopa 300 katsojaa.

–  Pelillä oli tosiaan satoja seuraajia ulkopuolella, heitä ei voinut tänään vielä sisälle päästää. Toivotaan, että pian voi – pelaajat eivät malta odottaa, että katsojat palaavat halliin, HIFK:n Peltonen kuvasi.