Ilveksen maalivahtiongelma vahvasti liioiteltu? Sarjakärjessä jatkavien tamperelaisten nuori vahti vastasi huutoon

Liigan kärkijoukkueina jatkavat Ilves ja Lukko ottivat lauantain kierrokselta täyden pistepotin. Liigan maalivahtieliittiin kuuluneen Lukas Dostalin NHL-jäille menettänyt Ilves oli lujilla KalPan kanssa, mutta kukisti kuopiolaiset 2–0.

Toinen osuma syntyi tyhjiin KalPan yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Dostalin tilalla Ilveksen maalilla pelasi Eetu Mäkiniemi, joka pelasi 24 torjunnalla uransa ensimmäisen nollapelin.

– Tosi tiivis peli meiltä, siellä oli kiva pelata, Mäkiniemi sanoi C Moren tv-haastattelussa.

Lukko otti Jukureilta luulot pois jo neljän maalin avauserässä. Maalein 6–3 tullut voitto oli raumalaisille merkittävä, sillä viikon aiemmat ottelut olivat tappiollisia.

Lukko osoitti vahvuutensa erikoistilannepelaamisessa ja teki muun muassa kauden neljännen alivoimamaalinsa.

Jukurit vaihtoi maalivahtia toiseen erään, kun Sami Rajaniemi korvasi Eetu Randelinin.

Liigajumbo HPK johti HIFK:ta vastaan avauserän jälkeen, mutta ei voinut helsinkiläisten hyökkäystehoille jatkossa mitään. HIFK voitti Hämeenlinnassa 5–2, ja Jere Sallinen oli joukkueensa tehokkain tehtyään yhden maalin ja syötettyään kaksi osumaa. Pisteille pääsi kymmenen miestä.

SaiPa jatkoi perjantain Ilves-voiton innoittamana ja kukisti Kouvolassa KooKoon 3–1. Lappeenrantalaiset tekivät yhden maalin joka erässä ja voittivat, vaikka torjuntojen perusteella KooKoo hallitsi selvästi. Vierasvoitto oli SaiPan toinen tällä kaudella.

Sport otti toisen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se kukisti vahvassa vireessä olleen Pelicansin 3–2 voittolaukauskilpailussa. Ratkaisijaksi nousi Valtteri Viljanen.

Loppuillan otteluissa Tappara jatkoi hyvää viikonloppuaan kukistamalla Kärpät Oulussa 4–1, ja Sport kukisti Pelicansin voittolaukauskilpailun jälkeen 3–2.