Mainos

"Ilotulitesotku johtuu Kiinassa tehdyistä koeammunnoista"

Suomen Ilotulitus Oy:n mukaan uudenvuoden alla julkisuudessa olleet, yrityksen koeammuntoihin liittyvät epäselvyydet johtuivat väärinkäsityksestä.

Yrityksen toimitusjohtajan Kalervo Kaarteen mukaan koeammunnat oli tehty asianmukaisesti, mutta osa niistä suoritettiin Kiinassa. Niitä ei Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes hyväksynyt.

- Oma tarkastajamme teki Kiinassa usean viikon ajan koeammuntoja yhdessä kiinalaisten valmistajien kanssa moneen otteeseen. Tavaroiden saavuttua Suomeen teimme vielä lisää tarkistusammuntoja, Suomen Ilotulitus Oy:n toimitusjohtaja Kalervo Kaarre kertoo yrityksen tiedotteessa.

Kaarre painottaa, että ongelman aiheutti Tukesin tulkinta siitä, että ilotulitteiden turvallisuutta arvioitaessa Kiinassa tehtyjä koeammuntoja ei huomioida. Tukesin mukaan riittäväksi katsotaan vain Suomessa tehty laadunvalvonta.

- Tukesin ohjeista ei suoraan voida lukea, että koeammunnat tulisi tehdä vain Suomessa, joten Tukesin tulkinta siitä, että muualla tehdyt ammunnat eivät ole turvaohjeiden mukaisia, yllätti meidät. Pitkä kokemuksemme alalta on osoittanut, että myös muualla voidaan tehdä huolellista laadunvalvontaa, toteaa Kaarre.

Viime viikolla Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) asetti osan Suomen Ilotulitus Oy:n ilotulitteista väliaikaiseen myyntikieltoon. Lisäksi Tukes on ilmoittanut tekevänsä koeammuntojen ja niistä tehtyjen pöytäkirjojen mahdollisista puutteista tutkintapyynnön poliisille.

Suomen Ilotulitus Oy suhtautuu mahdolliseen tutkintaan luottavaisesti.

Väliaikaisesta myyntikiellosta huolimatta Suomen Ilotulitus Oy:n ilotulitemyynti ylitti odotukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.