Ilona Siekkinen tykitti jälleen jättitulot

Myös asuntosijoittaja Natalia Salmela ylsi tuttuun tapaan huipputienesteille.

Sosiaalisen median mainostamisella ja vaikuttamisella tienasi julkistettujen verotietojen mukaan jälleen tuhteja tilipusseja.

Esimerkiksi somen välityksellä toteuttavia fitness-valmennuksiaan markkinoiva Ilona Siekkinen ansaitsi noin 351  000 euroa. Summa oli puhtaasti ansiotuloja, pääomatuloja Siekkisellä ei ollut.

Monipuolisesti somettava ja mainostava Natalia Salmela kerrytti tuloja noin 193  000 euron verran, lähes saman verran kuin toissa vuonnakin. Salmela on puhunut julkisuudessa vaurastuneensa muun muassa asuntosijoittamisen avulla.

Miss Suomi -kilpailusta julkisuuteen nousseen Sara Siepin tulot olivat puolestaan noin 161  000 euroa.

Muista suosituista some-vaikuttajista Sointu Borgin tienestit olivat noin 100  000 euroa, Sara Kukkosen eli Sara Ticklen noin 76  000 euroa ja Sara Parikan noin 68  000 euroa. Rahasta sekä kuluttamisesta kaksi tietokirjaakin kirjoittanut Julia Thurénin tienestit nousivat noin 69  000 euroon.

Some-kasvot saavat tyypillisesti tuloja mainostamalla erilaisia tuotteita ja palveluja esimerkiksi Instagramissa. Mainosten yleisönä voi olla satoja tuhansia seuraajia. Moni ammatikseen somettava on esiintynyt myös tv:ssä tai radiossa.

Verotiedot eivät välttämättä kerro koko totuutta somejulkkisten tulotasosta. Palkkatuloja verotiedot kuvaavat varsin kattavasti, mutta pääomatuloja vain osin. Verohallinnon tiedoissa ei myöskään näy tuloja, jotka verotetaan ulkomailla.

Somen mainostajilla on tyypillisesti oma yritys, jonka päätoimiala on esimerkiksi ohjelmapalvelut tai mainostoimisto.

Näin tarkastat verotiedot:

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54


Lue myös:

    Uusimmat