Ilona Siekkinen julkaisi lohduttomia kuvia lapsensa hautajaisista

Pienen Iisakki-vauvan hautajaiset järjestettiin sunnuntaina.

Fitnessvalmentaja Ilona Siekkinen kertoi toukokuun lopussa suru-uutisen ensimmäisen raskautensa päättymisestä. Pieni Iisakki-vauva laskettiin viimeiselle matkalleen sunnuntaina 17.6.2024.

Siekkinen ja hänen kihlattunsa, fitnessvalmentaja Mikko Niiranen julkaisivat Instagramissaan sydäntäsärkevän kuvasarjan pienokaisen hautajaisista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

– Hyvää matkaa rakas Iisakki, Siekkinen toivottaa julkaisussaan.

– Kiitos, että kävit luonamme opettamassa miten syvästi voikaan rakastaa. Kiitos, että kävit näyttämässä meille suuntaa. Kiitos siitä ilosta ja onnesta mitä annoit meille tämän vuoden ajan. Me emme ole ikinä olleet niin onnellisia mitä sinua odottaessamme. Sinä toit meille iloa, valoa ja paljon rakkautta elämään.

Siekkinen kertoo julkaisussaan myös lapsen saaman Iisakki-nimen merkityksestä.

– Ja siksi sinun nimeksi tulikin Iisakki. Se on suomalainen muoto heprealaisesta nimestä Jitzhak, joka merkitsee ”hän nauraa”. Sinä olit meidän ilo. Ja tulet aina olemaan.

Siekkinen kertoo perheen viettäneen Iisakin hautajaisia Iin kirkossa, jossa pienokainen haudattiin Iijoen rantaan. Myös iskelmälaulaja Suvi Teräsniska osallistui hautajaisiin.

– Kiitos jokaiselle osaa ottaneelle ja Iisakkia muistaneelle. Iisakki oli rakkauden, kauniiden muistokukkien ja lohdullisten sanojen ympäröimä, Siekkinen osoittaa kiitollisuutta.

– Kiitos myös Suvi Teräsniska koskettavista tulkinnoista siunauksen aikana, teit hautajaisista lohduttavan kauniit.

Siekkisen lapsivedet menivät ennenaikaisesti raskausviikolla 20, mutta toukokuun alussa kontrollissa selvisi, että lapsivettä oli, vaikkakin niukasti. Toukokuun 23. päivä Siekkinen kertoi Instagram-julkaisussaan uutisista, joita oli saanut äitiyspoliklinikka visiittinsä jälkeen. Uutiset olivat olleet huonoja, mutteivät uusia. 

– Lapsivettä ei käytännössä ole tällä hetkellä, sitä kyllä uusiutuu, mutta se tihkuu ulos. Tilanne on siis pysynyt ennallaan ja käynti ei sinänsä yllättänyt millään tapaa, Siekkinen kirjoitti julkaisussaan.

Tuolloin Siekkinen ja hänen kumppaninsa saivat viikon aikaa tehdä päätöksen siitä, jatketaanko raskautta vai vauhditetaanko keskenmeno. 

Torstaina 30. toukokuuta julkaisemassaan päivityksessä Siekkinen kertoi käyneensä kumppaninsa kanssa alkuviikosta lääkärillä hakemassa viimeistä näkemystä siitä, mitä heidän tulisi tehdä vaikeassa tilanteessaan. Uutiset olivat lohduttomat. 

– Tuolla käynnillä perinatologi kuitenkin totesi jo alkuun, ettei vauvan sydän enää lyö. Hän oli kuollut kohtuun jo viime viikonlopun aikana, mahdollisesti jopa useita päiviä aiemmin, Siekkinen kertoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat