Ilme kertoo kaiken: Sebastien Loeb teki MM-rallihistoriaa – Kalle Rovanperäkin ihasteli mykistävää menoa

Kalle Rovanperä sai torstain iltahuollossa tehtyä autoonsa pieniä parannuksia, mutta Toyotan suomalaiskuljettajan vauhti Monte Carlo -rallissa ei silti päätä huimaa. Rovanperää 26 vuotta vanhemman Sébastien Loebin kohdalla tilanne on täysin toinen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä on rallissa viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen sijalla yhdeksän. Eroa Loebin miehittämään kärkisijaan on tullut lähes kaksi minuuttia.

– Kun ei ole luottoa autoon ja tulee jäätä ja kaikkea, ei siinä hirveästi pysty ottamaan riskejä, Rovanperä harmitteli viitos-ek:n jälkeisessä renkaanvaihdossa.

Rovanperän ongelmat kumpuavat siitä, että Toyotan uusi GR Yaris aliohjaa asfaltilla ajettaessa kovasti, eikä hän pidä sellaisesta.

– Pakko sitä on vain yrittää sopeutua.

Jos Rovanperällä on ollut vaikeaa, samaa ei voi sanoa yhden vuoden tauon jälkeen MM-ralleihin palanneesta Loebista, joka ajoi vielä viime viikolla Dakar-rallia Saudi-Arabiassa.

Loeb, 47, nousi rallin kärkeen tekemällä pohjat lauantaiaamun kaikille kolmelle erikoiskokeelle. Samalla Loeb rikkoi Björn Waldegårdin nimissä yli 30 vuotta olleen ennätyksen kaikkien aikojen vanhimpana MM-rallia johtaneena kuljettajana.

– Aika siistiä. Dakarin jälkeen suoraan tulee tänne ja homma on edelleen hallussa. Hyvin vetää kyllä, Rovanperä, 21, ihasteli Loebin menoa.

Rovanperä on vastaavasti historian nuorin MM-rallia johtanut kuljettaja.

Loeb naurahti makeasti kuullessaan ennätyksestään.

– Tuntuma autossa oli mahtava läpi aamun. Olosuhteet eivät ole helpot. Joissain paikoissa on paljon pitoa, toisissa paikoissa todella liukasta. Rytmiä on vaikea sopeuttaa. En odottanut tällaista, mutta olen tyytyväinen.

Video: Sebastien Loebin kommentit perjantai-iltapäivän renkaanvaihdossa


Lue myös:

    Uusimmat