Ilmanlaatu romahti ja tulipalojen määrä räjähti – juhlailotulituksista ikävät seuraukset Yhdysvalloissa

0:54
Videolla näkyy, miltä hurja palo näyttää ilmasta käsin.

Kaliforniassa Yhdysvalloissa on evakuoitu ihmisiä ja suljettu autoteitä nopeasti levinneen, suuren maastopalon vuoksi. Palon syttymisyy on epäselvä. Alueella on kärsitty viikonlopun aikana useista tulipaloista. 

Kalifornian laaja maastopalo alkoi levitä sunnuntaina nopeasti Soledadin alueella. The Los Angeles Timesin mukaan 14 moottoritietä jouduttiin sulkemaan ja yli 400 pelastajaa yritti sammuttaa paloa.

Lisäksi yli 200 kotitalouden asukkaat evakuoitiin paikallisen kirkon pihalle. Evakuoidut joutuivat pysyttelemään autoissa erillään muista koronaviruspandemian vuoksi.

Maanantaina palon sammutustöissä oli edistytty, mutta tulipaloa ei ollut saatu vielä hallintaan. Kuiva ja tuulinen ilma vaikeuttavat sammuttamista. 

Ilotulitteista paljon harmia viikonloppuna

Palon syttymissyy ei ole selvillä, mutta viikonlopun aikana paikalliset viranomaiset saivat satoja ilmoituksia ilotulitteiden takia syttyneistä tulipaloista. 

Yhdysvalloissa juhlittiin lauantaina itsenäisyyspäivää. The Los Angeles Times kertoo, että koronavirusrajoitusten vuoksi viralliset ilotulitusnäytökset alueella oli tänä vuonna peruttu. Tämän vuoksi ihmiset päättivät itse ampua tulitteita. 

Rakettien paukuttelun seurauksena tuleen syttyi muun muassa roskia, puita, ruohikkoa ja rakennuksia. Vakavin tapaus sattui Los Angelesin kaupungissa, jossa palo levisi tuleen syttyneistä palmuista viereiseen rakennukseen ja tuhosi useita asuntoja. 

Tulipalojen lisäksi ilmanlaatu romahti. Mediatietojen mukaan ilmanlaatu heikkenee aina itsenäisyyspäivän juhlinnan aikana, mutta tänä vuonna ilmanlaatu laski osassa piirikuntaa vaaralliselle tasolle. 

Paikalliset viranomaiset ovat kehottaneet välttämään ilotulitteiden käyttöä kuivilla alueilla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja