Mainos

Ilmainen myyntipaikka vetää puistokirppiksille: "Saattaa jäädä jotain käteenkin"

Kirpputorien lisääntynyt suosio näkyy kesällä kaduilla ja puistoissa. Tänä viikonloppuna Helsingin keskustan alueella järjestettiin ainakin seitsemän toritapahtumaa – lähes kaikki niistä olivat kirpputoreja. Yhä useammat kokeilevat puistokirpputorien järjestämistä.

Puistokirpputorit ovat saaneet paikkansa suomalaisten sydämistä. Sen huomasi tänään Sinebrychoffin puistossa, jossa ensimmäistä kertaa järjestetyllä kirpputorilla kävi satoja ihmisiä.

– Kyllä tää ihan menestyksen merkit täyttää, että ihan kivasti on tulut jengiä paikalle. Mietimme, että jos tänne tulee paljon ihmisiä, järjestäisimme loppukesästä toisen samanlaisen tapahtuman, puistokirppiksen Sinebrychoffin puistoon järjestäneet Sinebrychoff Park Rangerit Emmi Kuoppa ja Jonna Jokinen kertovat.

Ilmainen myyntipaikka puistossa houkuttelee helppoudellaan. Pöytämaksuja ei tarvitse maksaa, eikä kirpputoripöytää tarvitse käydä siivoamassa usean päivän ajan.

Osa puistokirpputorin myyjistä oli sitä mieltä, että kivijalkakirpputorien pöytävuokrat nostavat tavaroiden hintoja – myyjät haluavat varmistaa, että vuokran jälkeen jotain jää omaankin taskuun. 

– Olen tykännyt näistä tapahtumista, koska köyhä opiskelijakin voi tulla myymään jotain pientä tänne. Kun ei tarvitse maksaa pöytämaksua, on kaikki saatu raha kotiinpäin. Tänne on paljon matalampi kynnys tulla myymään kuin kivijalkakirpputoreille, Minna Romanainen pohtii. 

Fanni Hoppari on samoilla linjoilla Romanaisen kanssa.

– On kivaa, että tämä on ilmaista. Tänne saa vain tulla, eikä tarvi maksaa mitään pöytämaksuja. Sitten saattaa jäädä jotain käteenkin, Hoppari toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.