Ilkka Kanerva on ”poliittisesti naimisissa”: Elina ymmärtää kiireet

Kiireinen Ilkka Kanerva aikoo puurtaa tiuhaan tahtiin ainakin heinäkuun loppuun. Tämän jälkeen on aikaa Suomen kesästä nauttimiseen yhdessä puolison kanssa.

ETYK 40-vuotisjuhlanäyttelyn Helsingin henki – Spirit of Helsinki kutsuvierasavajaisia juhlittiin keskiviikkona Helsingin Finlandia-talon Galleria Verandassa.

ETYK Euroopan turva- ja yhteistyökonferenssi järjestettiin Helsingissä kesällä 1975. Kutsuvierasavajaisiin saapunut Ilkka Kanerva muistelee tuolloin läpikäymiään suuria tunteita.

– En ollut silloin vielä kansanedustaja, mutta olin Helsingissä samaan aikaan ja muistan seuranneeni sitä niin läheltä, kun se vain siviilille oli mahdollista. Se oli ulkopoliittisesti suuri hetki ja aistin sen.

Kanerva muisteleekin 40 vuoden takaisen ETYK-konferenssin olleen erityisen vaikuttava ja suuri sysäys hänen ulkopoliittiselle uralleen.

– Sydämeni sykki sitä henkeä. Sain siitä ikään kuin ravinnelisän ajatteluun. En oikeastaan muista mitään yhtä vaikuttavaa ulkopoliittista hetkeä, hän hehkuttaa.

Kanerva toimii Etyjin eli eli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamentaarisen yleiskokouksen presidenttinä. Etyjin parlamentaarinen yleiskokous kokoontuu heinäkuussa 2015 Finlandia-talossa.

Tuolloin Kanerva pääseekin itse isännöimään kokousta ja odottaa sen tuovan mukanaan suuria tunteita. Toki valmistautuminen kokoukseen vaatii häneltä myös paljon. Tosin kiireeseen sekä Kanerva että hänen puolisonsa Elina Kiikko ovat tottuneet.

– Olen nyt kuukausikaupalla naimisissa tämän asian kanssa, poliittisesti, hän nauraa.

– Tämä on iso juttu Suomelle ja myös minulle. Niinpä tässä ei ole päivääkään, ettenkö tekisi valmisteluja. Elina tietää tämän asian ja osaa suhtautua minun arvomaailmaan. Hän on vuosien myötä oppinut tietämään kuviot.

Kanerva kertoo Elinan kulkevan välillä myös hänen mukanaan. Loma on Kanervalle lähes tuntematon termi, mutta mies lupaa Etyj-rutistuksen jälkeen hellittää. Sitten on aikaa nauttia Suomen kesästä.

– Sitten on edessä aktiivinen urheiluvaihe. Kesä-Suomi tarjoaa urheilun puolella paljon tapahtumia, joita kannattaa kokea yhdessä.

Kesä, aurinko ja valo. Siinä riittää voimavaroja, joista kokenutkin puurtaja ammentaa energiaa.

– Keskikesän Suomi on valtava elämys. Luonnon takia ihmiset ovat valoisampia ja vahvempia. Jokaisen kohtaamisen jälkeen sitä aina lähtee rikkaampana pois.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja