Ilkka Herola otti kärkeä kiinni minuutin – nousi kymmenen sijaa hiihto-osuudella

Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn maailmancupin kilpailussa kymmenenneksi Norjan Lillehammerissa.

Sijalta 20 kymmenen kilometrin hiihtoon lähtenyt Herola otti kärkeä lähes minuutin kiinni ja tuli maaliin minuutti kahdeksan sekuntia kilpailun voittaneesta Jarl Magnus Riiberistä jääneenä.

Herola sivusi kymppisijallaan kauden parasta tulostaan Rukan talvikisoista.

Maailmancupia viime vuodet hallinnut Riiber johti Lillehammerin kilpailua mäkiosuuden jälkeen ja hiihteli ylivoimaiseen voittoon. Hänellä on alkukaudelta kolme voittoa. Norjalaisen ainoa miinus tuli Rukan toisesta kilpailusta, jossa hänet hylättiin karsinnan pukumittauksessa.

Keväällä Oberstdorfissa maailmanmestaruuden saavuttanut Itävallan Johannes Lamparter oli jälleen norjalaisen vahvin haastaja, mutta hän jäi toiseksi 13,5 sekunnin erolla.

Saksan kaksinkertainen olympiavoittaja Eric Frenzel oli kolmas 45,6 sekunnin päässä voittajasta.

Herola kilpaili Lillehammerin yhdistetyssä ainoana suomalaisena.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu 11.–12. joulukuuta Viron Otepäässä.