Mainos

Ilja Janitskin vaatii päästä vapaaksi – asianajajan mukaan perusteita vangitsemiselle ei enää ole

Useista rikoksista epäilty MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin vaatii päästä vapaaksi. Janitskinin asianajaja jätti asiaa koskevan pyynnön Helsingin käräjäoikeuteen tänään.

– Kuulustelut on suoritettu ja esitutkinta on siinä vaiheessa, että häntä ei ole enää perusteltua pitää vangittuna, asianajaja Anu Koivu sanoo.

Koivun mukaan takaraja asian käsittelylle on tämän viikon perjantaina, mutta hän on esittänyt, että käsittely järjestettäisiin jo keskiviikkona. Käräjäoikeuden mukaan pyyntö ehditään mahdollisesti käsitellä jo keskiviikkona.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä ja perusmuotoisesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, tekijänoikeusrikoksista, laittomista uhkauksista, törkeistä kunnianloukkauksista ja rahankeräysrikoksista.

Janitskinin vangitsemista jatkettiin Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina 17. huhtikuuta. Hänet oli edeltävänä viikonloppuna tuotu Suomeen Andorrasta. Suomi oli antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Pakkokeinolain mukaan tuomioistuin saa vangita rikoksesta epäillyn, jos epäillään esimerkiksi, että tämä lähtee pakoon tai muuten karttaa rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Janitskiniin liittyvä esitutkinta on loppuvaiheessa. Syytteen noston määräpäivä on toukokuun lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.