Ilari Johanssonia kosiskeltiin useisiin tosi-tv-ohjelmiin, kunnes hän lopulta suostui – yksi asia vaikutti päätökseen

0:45
Ketkä ovat mukana Myyrä-sarjan julkkisversiossa? Katso traileri!

Stand up -koomikko Ilari Johansson on yksi Myyrän uuden kauden julkkiskisaajista.

Näyttelijä ja stand up -koomikko Ilari Johanssonin käheä ääni on tuttu kaikille komediaa seuraaville suomalaisille. Hän heittää keikkaa stand up -lavoilla ja on tullut tunnetuksi myös televisiotöistään.

Poliisisarja Robasta tuttu Johansson on nähty vakiopanelistina keskusteluohjelmassa Hyvät naiset ja herrat sekä tuomarina stand up -kisassa Naurun tasapaino. Realitylle hän on kuitenkin sanonut aina ei – ainakin tähän asti.

– On kyllä kyselty, mutta olen ollut vähän epäileväinen niitä kohtaan, enkä ole aiemmin halunnut mennä, tunnustaa Johansson, joka on kuitenkin nyt yksi Myyrän uuden kauden julkkiskisaajista.

Johansson kertoo MTV Uutisille, että häntä viehätti Myyrässä se, ettei ohjelmaan mennä niinkään tuomaan esille omaa itseään tai muodostamaan kuppikuntia toisten kisaajien kanssa.

– Siellä ei ollut minkäänlaista leiriytymistä, vaikka tavallaan kilpaillaan myös toisia vastaan, kun taas monissa realityissa se on lähtökohta, että tehdään kaikenlaisia kimppoja ja juonitaan, pohti Johansson ohjelman pressipäivänä.

Stand up -koomikkona Johansson on tottunut tarkkailemaan ihmisiä ja heidän reaktioitaan.

– Mutta se, jos tietoisesti luulee olevansa hyvä ihmistuntija… Kyllä se Myyrän myötä karisee, hän nauraa.

– Siellä tapahtuu niin monimuotoisia asioita ja tilanteessa on niin monta ihmistä, ettei kokonaisuutta voi mitenkään hallita täysin. Ja vaikka olisit hyvä ihmistuntija, niin onko siitä todella tuossa jutussa hyötyä, kun ihmiset pelaavat peliään? 

Johansson kertoo päätyneensä itse pelaamaan erilaisella taktiikalla kuin alkuun oli ajatellut.

– Aluksi analysoin hirvittävän paljon ja tein suunnitelmia, miten missäkin tilanteessa toimia. Loppupeleissä kuitenkin huomasin, että itselleni paras vaihtoehto oli olla läsnä hetkessä niin hyvin kuin pystyy, unohtaa liiallinen älyllinen pohdinta ja luottaa intuitioon.

Koomikolle kulunut vuosi on ollut hyvin erilainen, kun keikkailua ei ole koronapandemian takia ollut tavalliseen tapaan. Johansson kertoo pyrkineensä kehittämään itseään muilla tavoin, mutta iloitsee, että on päässyt myös jälleen mukaan kuvaamaan Robaa. Myös lapsille on jäänyt enemmän aikaa, joten pelkästään ikävänä hän ei ole uudenlaista arkea kokenut.

– Normitilanteessa olen viikonloppuisin hyvin paljon poissa, joten se on varmasti ollut heillekin yllättävä juttu, hän pohtii tilannetta lastensa kannalta.

– Jokaiselle varmasti tekee välillä hyvää tehdä päivitys, missä tällä hetkellä mennään. Kunhan ei tarvitsisi enää hirveän pitkään päivittää, Johansson naurahtaa.

Mistä Myyrä-sarjassa on oikein kyse? Ota selvää: 

Kuka on myyrä? Sitä lähdetään selvittämään mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla tiistaina 2. maaliskuuta kello 21 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja