Mainos

IL: VPK:n nuoriso-ohjaaja käytti 14-vuotiasta seksuaalisesti hyväksi

Vapaapalokunnan nuoriso-osaston vetäjä tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan 26-vuotias VPK:n nuoriso-osaston vetäjä lähetteli seksuaalisluontoisia viestejä seuran toimintaan osallistuneille 13–15-vuotiaille tytöille. Hän sai yhden 14-vuotiaan tytön myös masturboimaan itseään läheisessä metsässä.

Tyttö lähetti miehelle useita alastonkuvia ja antoi tälle pikkuhousunsa. Iltalehden mukaan tyttö kilpaili ohjaajan huomiosta toisen tytön kanssa ja suostui siksi ehdotuksiin.

On mahdollista, että viestittely lähti liikkeelle tytön aloitteesta. Mies kuitenkin vastasi viesteihin aktiivisesti ja ohjasi keskustelua seksuaalisiin aiheisiin. Hän myös kutsui tyttöä lempinimillä, joissa oli seksuaalinen sävy.

Iltalehti kertoo, että torstaina antamallaan päätöksellä käräjäoikeus katsoo, että mies houkutteli tyttöä alastonkuviin ja tapaamiseen. Oikeus tulkitsi teon rikokseksi siihen saakka, kun tyttö täytti 16-vuotta. Oikeus katsoi, että nuoriso-ohjaaja on aikuisena täysin vastuussa teoistaan.

Mies lähetteli viestejä myös muille tytöille, mutta häntä ei syytetä näistä teoista.

Järkyttynyt äiti tallensi viestiketjun

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hän myönsi viestittelyn, mutta huomautti, että viesteissä käsiteltiin myös monia muita asioita eikä hänen tarkoituksenaan ollut vahingoittaa tyttöä.

Oikeus piti kuitenkin tytön kertomusta uskottavana ja sitä tukivat myös isän ja ystävän todistajakertomukset sekä tytön äidin tallentama ohjaajan ja tytön välinen viestiketju.

Rikokset sattuivat vuosina 2006–2008. Toiminta paljastui jo rikosaikaan, kun äiti löysi viestiketjun tytön tietokoneelta. Tyttö kuitenkin toivoi, ettei asiasta tehtäisi rikosilmoitusta. Hän lupasi lopettaa yhteydenpidon mieheen ja mies siirtyi toiselle paloasemalle.

Rikosilmoitus tehtiin nyt, kun uhri oli keskustellut nuoriso-ohjaajan käytöksestä toisen entisen VPK-nuoren kanssa. Iltalehden mukaan päätökseen vaikutti myös se, että uhri oli kuullut miehen toimivan jälleen nuoriso-ohjaajana.

Mies lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kahden kuukauden mittaisen ehdollisen vankeusrangaistuksen. Hänet tuomittiin maksamaan uhrille 4 000 euron korvaus henkisistä kärsimyksistä sekä korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.