Mainos

IL: Turvapaikanhakijoita yritetty pakottaa laittomaan elinkauppaan Suomen-matkan maksamiseksi

Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa on ihmisiä, joita on alettu valmistella laittomaan elinkauppaan, uutisoi Iltalehti.

Lehden haastatteleman ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän vetäjän Jari Kähkösen mukaan Suomeen tulleiden joukossa elinkauppayrityksen sisältäviä tapauksia on kuitenkin alle viisi. Kaikki kauppayritykset ovat tapahtuneet ennen Suomeen saapumista Euroopassa ja uhrit ovat olleet täysi-ikäisiä.

– Kyse on puhtaasti siitä, että kun tämä suuri turvapaikanhakijoiden virta alkoi Välimeren maista Eurooppaan, niin nämä elinkauppayritykset liittyvät matkavelan maksamiseen salakuljettajille, myös Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajana toimiva Kähkönen sanoo lehdelle.

Kähkösen mukaan laittoman elinkaupan yritykset ovat edenneet niin pitkälle, että uhreja on alettu valmistella elinten, esimerkiksi toisen munuaisen, luovutukseen. Kaikki Suomeen päätyneistä ihmiskaupan uhreista ovat kuitenkaan saaneet tarvittavat matkarahat kokoon ennen kuin heiltä on ennätetty leikata elimiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.