Mainos

Turvapaikanhakijoille yritetty lähettää kymmeniä väärennettyjä henkilöpapereita

Tulli löytää päivittäin kymmeniä henkilöpapereita, jotka ovat matkalla turvapaikanhakijoille. Tänä vuonna viranomaiset ovat löytäneet lähemmäs sata väärennettyä asiakirjaa, jotka on lähetetty Suomeen postissa tai pikarahtina.

Tulli on löytänyt Helsinki-Vantaan lentokentällä yli 500 lähetystä, joissa on yritetty lähettää henkilöllisyyspapereita turvapaikanhakijoille. Viime päivinä lähetysten määrä on lisääntynyt voimakkaasti.

Joukossa on ollut paljon väärennettyjä asiakirjoja, jotka on lähetetty tutkittavaksi Rajavartiolaitoksella. Väärennöksiä on löydetty miltei sata, kertoo Rajavartiolaitos. 

Väärennöksiä on ollut ennenkin, mutta nyt niiden määrä on lisääntynyt, koska Suomeen tulee paljon turvapaikanhakijoita, joilla ei ole mukana henkilöpapereita.

– Ilmiö johtuu puhtaasti siitä, että ihmiset tilaavat asiakirjoja lähtömaista, Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön päällikkö Kari Kettunen.

Kettunen muistuttaa, että kaikki viranomaiset hyötyvät siitä, että Suomessa olevat turvapaikanhakijat saavat aidot henkilöllisyyspaperit, joilla hakijoiden henkilöllisyys voidaan selvittää.

Tullin mukaan Suomeen on lähetetty henkilöpapereita yleisimmin Turkista ja Irakista mutta välillä myös Euroopan valtioista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.