IL: Tuhannet opiskelijat hakupiinan keskellä: Sivusto kaatui, ei tietoa aukeamisesta – "pahimmillaan opinnot viivästyvät"

1:46

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin käyttämä Jobiili-verkko palvelu kaatui heti sen auettua maanantaina, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan palvelussa oli ongelmia myös viime syksynä.

VIDEO: Miten puhelimet pärjäävät pakkasella – testasimme!

Palvelun kautta harjoittelupaikan saa 10 000–12 000 opiskelijaa. Palvelun teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaavan City Dey Labsin liiketoimintajohtaja Heikki Pelkkikangas kertoo lehdelle, että palvelu kaatui jälleen kuukausien testeistä huolimatta.

Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin hakupalvelu aukeaa jälleen. Päätöksen uudelleen avaamisesta tekee Tampereen ammattikorkeakoulu.

Opiskelijat raivon partaalla

Iltalehden haastattelema Suomen opiskelijakuntien liiton hallituksen jäsen Valtteri Törmänen kokee tilanteen olevan naurettava, sillä viime syksyisistä ongelmista ei ole vieläkään pääsyt eroon.

Hän kertoo, että ongelmat vaikuttavat pahimmillaan ratkaisevasti opiskelijoiden elämään.

– Harjoitteluaika on suuri osa opintoja ja tällaiset ongelmat voivat johtaa pahimmillaan opintojen viivästymiseen. Olisi tärkeää saada asiat toimimaan. Tällainen aiheuttaa paljon stressiä ja ahdistusta opiskelijoille, kun mikään ei ole harjoittelun suhteen varmaa. Opiskelijat eivät pysty suunnittelemaan elämäänsä kovinkaan pitkälle, kun harjoittelupaikasta ei ole tietoa, Törmänen toteaa lehden haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja