IL: Soini aina bisnesluokassa – toisin kuin Sipilä ja Stubb

Ulkoministeri Timo Soini (ps.)on ministereistä ainoa, joka lentää työmatkansa poikkeuksetta bisnesluokassa.

Iltalehti selvitti ministerien esikunnista, missä matkustusluokissa ministerit virkamatkojaan matkaavat.

Kävi ilmi, että Soini on ainoa, joka lentää poikkeuksetta paremmassa ja kalliimmassa bisnesluokassa. Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo perustelee bisnesluokassa lentämistä sillä, että samoin ovat tehneet myös Soinia edeltäneet ulkoministerit.

Myös ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan (kok.) kerrotaan lentävän useimmiten bisnesluokassa, ei aina.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) esikunnasta puolestaan kerrotaan, että Stubbin matkustuskäytäntö vaihtelee. Stubb on lentänyt virkamatkojaan sekä  bisnesluokassa että turistiluokassa. Valtiovarainministerit taittavat toisinaan virkamatkojaan myös puolustusvoimien Learjet-koneella.

Myös pääministeri Juha Sipilän matkustuskäytännöt vaihtelevat. Sipilän esikunnasta kerrotaan, että pääministeri lentää sekä turisti- että bisnesluokassa. Lähialueille pääministeri matkustaa pääsääntöisesti turistiluokassa.

Ministerit voivat päättää itse, matkustavatko he bisnes- vai turistiluokassa. Hallitusneuvos Aino Jalonen valtioneuvoston kansliasta kertoo, että erilaisia vaihtoehtoja on käytössä matkan pituudesta ja ministerien toiveista riippuen.

Virkamiesten matkustusohjesääntö kuitenkin edellyttää, että matkat tehdään mahdollisimman edullisesti.

Lue myös:

    Uusimmat