Mainos

HS: Ministereitä kehotetaan välttämään pyöräilyä

Valtioneuvoston kanslia kehottaa ministeritä välttämään pyöräilyä ja julkisia kulkuvälineitä. Syynä kehotukseen on turvallisuus. Asiasta kertoo aamun Helsingin sanomat.

Helsingin sanomien haastatteleman Valtioneuvoston kanslian turvallisuusjohtaja Jari Ylitalon mukaan kehotuksen taustalla on sekä ministereiden henkilökohtainen turvallisuus että heidän mukanaan kantamiensa papereiden turvallisuus.

Helsingin sanomat kertoo, että ulkomaankauppa- ja kehitysmininsteri Kai Mykkänen (kok.) olisi halunnut pyöräillä edskunnan, valtioneuvoston ja Katajanokalla sijaitsevan ulkoministeriön välisiä matkoja, mutta ministereille annettu "vahva suositus" esti pyöräilyn.


Turvamiesten määrä lisääntynyt

Valtionneuvoston kanslia on Helsingin sanomien mukaan suositellut ministereille virka-auton käyttöä jo vuosien ajan.

Turvallisuusviranomaiset eivät Helsingin sanomien mukaan suostu kertomaan, kuinka paljon ministereiden turvamiehiä on lisätty viimeaikaisten terrori-iskujen takia. Ylitalo kuitenkin myöntää, että muiden kuin pääministerin turvamiehiä on nykyään enemmän verratuna vaikka kymmenen vuoden takaiseen.

Muita tunnettuja työmatkojaan pyöräilleitä ministereitä ovat aiemmin olleet muun muassa Alexander Stubb (kok.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Satu Hassi (vihr.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.