Mainos

IL: Seinäjoen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana rikoksista tuomittu Cannonball-jengiläinen

Mottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsen on ehdolla Seinäjoen kokoomuksen listalta kuntavaaleissa, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan Voitto Välimäki on myös Seinäjoen kirkkovaltuuston jäsen. Hänet on aikaisemmin tuomittu oikeudessa muun muassa ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja kätkemisrikoksista.

Iltalehdelle Seinäjoen kokoomuksen puheenjohtaja kertoo, ettei tiennyt kuntavaaliehdokkaan taustasta. Lehden mukaan mies kuitenkin ilmoittaa Facebook-sivuillaan avoimesti olevansa Cannonballin jäsen.

Seinäjoen kokoomus ry:n puheenjohtaja Jesse Luhtala ei lehden haastattelussa ota kantaa siihen, onko ehdokasasettelussa tapahtunut vahinko tai väärinkäsitys. Hänen mukaansa kuntavaaliehdokkaiden taustoja ei suuremmin käydä läpi.

– Meillä on tietysti iso määrä ehdokkaita. Järjestelmällisesti niitä ei sillä lailla käydä kuitenkaan läpi. Luotetaan siihen, että kuitenkin meillä on iso väkimäärä tietysti tekemässä täällä vaaleja ja hankkimassa ehdokkaita, että tällainen tulisi esiin. Mutta nyt on sitten tällainen asia päässyt menemään läpi. Yleensähän pienellä paikkakunnalla nämä nyt aika hyvin on tiedossa, Luhtala kommentoi lehdelle.

Lehden mukaan Välimäen rikosrekisterissä olevat rikokset ovat pääasiassa tapahtuneet vuosina 2005-2007. Viimeisin tuomio on vuodelta 2015, jolloin Välimäki tuomittiin vapaudenriistosta päiväsakkoihin.

Keskusrikospoliisi määrittelee Cannonball MC -moottoripyöräkerhon rikollisjärjestöksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.