Mainos

IL: Säde-vauvan perhe saakin korvaukset vakuutusyhtiöltä

Taloudellisiin ongelmiin Säde-vauvansa pelastamisyrityksen vuoksi joutunut Inkisten perhe saakin vakuutusyhtiöltä aiemmin evätyt korvaukset.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Perheelle oli muodostunut maksettavaksi yli 50 000 euron laskut sairaanhoitokuluista Turkissa sekä ambulanssilennosta Suomeen.

Perheen matkavakuutus oli If-yhtiössä, joka aluksi kieltäytyi korvaamasta suurinta osaa kuluista.

Vakuutusyhtiö heltyi

Säde-vauvan perhe oli toukokuussa lomalla Turkissa, kun äiti Jenni Inkisen synnytys alkoi ennen aikojaan. Jennin raskaus oli tuolloin viikolla 24+3.

Epätoivon ja vaikeiden käänteiden jälkeen Jenni lensi viimein miehensä kanssa ambulanssilennolla Suomeen. Säde-vauva kuitenkin menehtyi Turun yliopistollisessa keskussairaalassa elettyään vain 28 päivää.

Surun lisäksi perhe joutui taloudellisten ongelmien eteen, sillä sairaalakulut Turkissa ja ambulanssilento Suomeen toivat perheelle yli 50 000 euron laskun.

Jenni Inkisen ja Säde-vauvan tarinan tultua julkisuuteen alkoi Inkisen perheen tarina kiertää sosiaalisessa mediassa. Perheen kohtalo herätti monien lukijoiden myötätunnon ja perheelle alkoikin tulla yhteydenottoja ja rahallista tukeakin.

Nyt perheen taloudellinen kriisi on kuitenkin ratkennut, sillä vakuutusyhtiö If on ilmoittanut korvaavansakin käytännössä kaikki perheelle koituneet kulut.

– Nyt on aika kiittää! Iloisena saamme ilmoittaa, että tänä aamuna olemme saaneet If-vakuutusyhtiöltä päätöksen reklamaatiostamme koskien korvauksia matkavakuutuksesta Turkin matkaltamme. Päätös on myönteinen ja vakuutus korvaa muun muassa ambulanssilentomme Suomeen sekä ambulanssikuluja Turkissa, Jenni kirjoittaa Iltalehdelle lähettämässään viestissä.

Tiedot vuotivat Facebookkiin ennen aikojaan

Ilman ongelmia ei tämäkään tapahtunut, sillä Inkisten vakuutuspäätöstiedot olivat vuotaneet Facebookkiin jo keskiviikkona.

– Oli outoa ja järkyttävää lukea Facebookista meidän henkilökohtaista vakuutusasiaa, varsinkin sellaista, josta emme itse olleet vielä saaneet kirjallista päätöstä, Jenni harmittelee Iltalehden jutussa.

Inkinen kertoo olleensa asiasta yhteydessä vakuutusyhtiöön, joka on pahoitellut vuotoa.

Perhe kiittää auttajiaan

Inkinen kiittelee Iltalehdelle lähettämässään kirjeessä heitä lähestyneitä ihmisiä.

– Vakuutusyhtiön myönteisen päätöksen johdosta taloudellinen tilanteemme on nyt tasapainottumassa. Siihen on suuresti vaikuttanut myös teiltä sydämellisiltä ihmisiltä saamamme avustukset. Avustusten avulla saamme laittaa Säteen haudalle kauniin muistokiven, kiitos!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja