Mainos

IL: Rinteen hallitus muuttamassa Suomen Nato-kirjausta – näin muotoilu muuttuu neljän vuoden takaisesta

2:34
Antti Rinteeltä kysyttiin Natosta vaalitentissä.

Antti Rinteen (sd.) hallitus on muuttamassa Suomen Nato-kirjausta, kertoo Iltalehti. Rinteen hallituksen kirjaus on lehden mukaan aavistuksen miedompi kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen muotoilu neljä vuotta sitten.

Rinteen hallituksen uusi kanta Suomen Nato-jäsenyyteen on Iltalehden mukaan kirjoitettu hallitusohjelmaan seuraavasti: ”Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan perustaan kuuluu kansallisen liikkumatilan ja valintamahdollisuuksien ylläpitäminen. Tämä säilyttää mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä.”

Sipilän hallituksen muotoilu kuului: ”Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

Rinteen hallitus ei Iltalehden mukaan myöskään hyväksy Suomen valtioalueen käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan. Vastaavaa kirjausta ei ole Sipilän hallituksen ohjelmassa, Iltalehti kirjoittaa.

Rinteen hallituksen kirjauksessa sanotaan lehden mukaan myös, että "Ruotsin puolustusyhteistyön syventäminen antaa erityisiä mahdollisuuksia maittemme puolustuksen vahvistamiselle.”

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja