Mainos

IL: Poliisin automaattinen nopeusvalvonta on mahdollisesti laitonta

Iltalehden haastatteleman rikosprofessorin mukaan poliisin kamera-autolla suorittama nopeusvalvonta saattaa olla laitonta.

Poliisin automaattisilla nopeusvalvontakameroilla varustetuilla autoilla on suoritettu tänä vuonna jo 7 600 valvontatehtävää eri puolilla Suomea. Kamera-auto on ollut pysäköitynä tien varteen keskimäärin kaksi tuntia kerrallaan.

Valvonnasta ei ole varoitettu millään tavalla, vaan valottomia siviilipoliisiautoja on seisotettu moottoriteiden pientareilla jopa pimeällä.

– Haisee rahastukselta, sanoo eläkkeellä oleva entisen Länsi-Suomen Liikkuvan poliisin päällikkö Sven-Olof Hassel Iltalehdelle.

Hassel on sama mies, jonka aloitteesta Suomeen pystytettiin ensimmäiset peltipoliisit 1990-luvun alussa.

Lain mukaan poliisin on ilmoitettava automaattisesta nopeusvalvonnasta etukäteen, mikäli kyseessä on jatkuva tai toistuva valvonta. Samasta syystä ennen peltipoliiseja on valvonnasta kertovia kylttejä.

Itä-Suomen yliopiston professori Matti Tolvanen kertoo IL:lle, että mikäli liikkuvan valvontakameran käräyttämäksi jäänyt autoilija riitauttaisi sakkonsa sillä perusteella, ettei poliisi ole toiminut lain mukaisesti, oikeus joutuisi ottamaan kantaa.

Lähde: Iltalehti

***

0:45

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja