IL: Maskikehotuksesta suuttunut kansanedustaja uhkaili varapuhemiestä kädet nyrkissä

Eduskunnan varapuhemies huomautti maskisuosituksesta kansanedustajia. Ano Turtiaista tämä ei miellyttänyt, sillä Iltalehden mukaan hän kiroili ja puristeli nyrkkiä varapuhemiehelle.

Oman eduskuntaryhmänsä muodostava Ano Turtiainen ei suostu käyttämään kasvomaskia eduskunnassa suosituksista huolimatta. Asiaa hän on perustellut terveydellisillä syillä.

Maskiasia nousi esille viime keskiviikkona EU:n elvytyspakettikeskustelun yhteydessä, jolloin eduskunnan 2. varapuhemies Juho Eerola (ps.) mainitsi maskeista.

– Tässä yhteydessä muistutan näistä uusista suosituksista, että myös täällä puhujakorokkeella olisi syytä käyttää tätä kasvomaskia, Eerola sanoi, kun Turtiainen oli pitänyt puheenvuoronsa.

Iltalehden tietojen mukaan, kun Eerolan vuoro johtaa puhetta päättyi, poistui hän istuntosalin takana oleva käytävälle ja jäi keskustelemaan toisen kansanedustajan kanssa.

Paikalla saapui myös Turtiainen, joka Iltalehden mukaan alkoi voimakkaasti moittia Eerolaa tämän maskihuomautuksesta. Lehti kirjoittaa, että Turtiainen oli tuohtunut, kiroillut, nimitellyt puhemiehiä ja kysynyt, miksi hänen maskittomuudestaan huomautellaan.

Iltalehden mukaan Turtiainen oli lopuksi puristanut kätensä nyrkkiin ja sanonut Eerola, että "mieli tekisi…".

Iltalehden tavoittama Eerola vahvistaa välikohtauksen, mutta pitäytyy kommentoimasta asiaa muuten.

Lue myös:

    Uusimmat