Mainos

IL: Juontaja soitti Bond-musiikkia radiossa – sai potkut

Radio Classic- asemalla työskennellyt juontaja sai potkut kanavalta muun muassa sen vuoksi, että oli soittanut James Bond –elokuvien tunnusmusiikkeja kanavalla. Hovioikeus katsoi potkut laittomiksi, kertoo Iltalehti.

Soitetut Bond-kappaleet ja parin muun elokuvan tunnusmusiikit aiheuttivat koko muun kanavan ohjelmien, mukaan lukien uutislähetysten myöhästymisen vajaalla puolella tunnilla.

Radioaseman omistaja GBTIMES Oy katsoi juontajan toiminnan tahalliseksi ohjelman sabotoinniksi ja irtisanoi työsuhteen. Vääränlaisen musiikin ja lähetyksen haittaamisen lisäksi juontajaa syytettiin olemattomien ylitöiden kirjaamisesta ja asiattomasta käyttäytymisestä esimiehiä kohtaan.

Juontaja kanteli potkuista ja vaati korvaukseksi vuoden palkkaa. Hänen mukaansa väärän musiikin päätyminen ohjelmaan oli vahinko.

Käräjäoikeus totesi potkut aiheellisiksi, mistä johtuen juontaja valitti tuomiosta. Myös GBTIMES Oy valitti tuomiosta, sillä juontajaa ei määrätty korvaamaan kaikkia ilmoitettuja kuluja.

Hovioikeus: Potkut sittenkin laittomat

Oikeudessa kävi muun muassa todettiin, ettei Bond-tunnarien sävelet sovi lainkaan esitettäväksi, koska asemalla ei saa esittää kappaleita, joissa ”rumpukomppi”.

Hovioikeus katsoi, että musiikin soittaminen ei ollut vahinko, mutta totesi myös, ettei väärä musiikki vahingoittanut kanavan mainetta. Kappaleet olivat myös kanavan kappalevalikoimassa. Oikeuden mukaan juontajalle olisi pitänyt ensin antaa varoitus ja vaatia korjaamaan toimintaansa.

GMTIMES Oy tuomittiin maksamaan entiselle juontajalle kahdeksan kuukauden palkkaa vastaavat kulut ja korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.