IL: Euroviisukilpailuja uhattiin väkivallalla

Nimettöjät uhkaajat ovat uhanneet ensi viikonloppuna järjestettäviä Azerbaidzhanin Euroviisukisoja väkivallalla kilpailujen homomyönteiden maineen takia, uutisoi Iltalehti.

Uhkaus kohdistui hakkeroinnin kautta euroviisuaiheisen uutissivusto ESCtodayhin. Sivusto jouduttiin sulkemaan hakkerihyökkäyksen takia. Viestissä hakkerit viittasivat euroviisuihin "suurena homoparaatina" ja käskivät seksuaalivähemmistöjen poistumaan Azerbaidzhanista.

Viestissä uhattiin väkivallalla. Lisäksi viestissä luki, että moraalittomille homoseksuaaleille ei ole paikkaa Azerbaidzhanissa.

Hakkerit tuhosivat koko sivuston. Iltalehden mukaan myös muita euroviisuaiheisia nettisivuja on tuhottu ja uhkailtu. Paikallinen media väittää hyökkäysten olevan lähtöisin naapurimaa Iranista.

Suomen delegaation tiedottaja Aila Havia-Venäläinen matkustaa maahan tänään.

– Uskon, että Bakussa tehdään turvallisuuden eteen kaikki mitä voidaan. Sinne on tulossa tuhansia länsimaisia turisteja, Havia-Venäläinen kertoi Iltalehdelle eilen.

Myös Suomen ulkoasiainministeriö on kehottanut suomalaisia viisuturisteja varovaisuuteen.

Euroviisujen finaali käydään Bakussa ensi lauantaina. Pernilla Karlsson esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa ensi viikon tiistaina.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat