Mainos

IL: Berner syyttää selvityksensä tyrmänneitä Orpoa ja Soinia: "Odotin, että lupaus pitää"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) kohua herättänyt liikenneselvitys tyrmättiin viikonloppuna perussuomalaisten ja kokoomuksen taholta. Berner ihmettelee nyt Iltalehdelle, miksi hallituskumppanit tyrmäsivät hänen selvityksensä odottamatta lausuntokierroksen tuloksia.

Berner katsoo, että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja ulkoministeri Timo Soini (ps.) lipesivät aiemmin sovitusta.

– Kysyin erikseen vielä maanantaina perussuomalaisilta ja tiistaina kokoomukselta, että onko ok, jos selvityksen luonnos julkaistaan ja laitetaan lausuntokierrokselle. Kaikki kuittasivat, että se on ok, Berner sanoo Iltalehdelle.

Bernerin mukaan kaikki hallituspuolueet myös sitoutuivat siihen, että lausuntokierroksen jälkeen katsotaan lopullinen esitys, johon otetaan kantaa hallituksen kehysriihessä.

– Odotin, että tämä sitoumus ja lupaus myös pitää, Berner sanoo Iltalehdelle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini katsoi lauantaina tiedotteessaan, että puolue ei hyväksy Bernerin selvityksen sisältöä eikä asia etene hallituksessa. Soini puhui "kohteliaasta täystyrmäyksestä".

Orpo puolestaan rauhoitteli keskustelua ja korosti, että mitään ei ole päätetty. Iltalehdelle hän sanoo, ettei selvitys voi edetä hallituksessa tällaisenaan. Hän ei vielä näe yhtiöittämisen tuomaa lisäarvoa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja