Mainos

Hetemäki: Valtiovarainministeriön virkamies varoitti autoveroehdotuksen markkinavaikutuksista

Valtiosihteeri Martti Hetemäen mukaan valtiovarainministeriön virkamies varoitti liikenneministeriötä autoveron muutosehdotusten markkinavaikutuksista.

Hetemäki kertoo STT:lle sähköpostitse, että ministeriön virkamies oli asian tiimoilta kutsuttuna muutamaan kokoukseen asiantuntijaksi ja varoitti tuolloin autoveron muutosehdotuksista koituvista markkinahäiriöistä.  

Hetemäen mukaan muita keskusteluja asiasta ei käyty ministeriöiden välillä. Hetemäki kertoo, että autoveron poiston sisältymisestä selvitykseen kuultiin valtiovarainministeriössä ensimmäistä kertaa viime tiistaina, kaksi päivää ennen selvityksen julkistamista.  

Hallitus on jatkanut kiistelyä liikenneverkkoyhtiöstä. Toisaalta kyse on selvityksen sisällöstä, mutta ministerit syyttelevät toisiaan myös liikenneuudistuksen toimintatavoista.  

Kokoomuksen vastuuministeri Kai Mykkänen sanoo, että autoveron poistamisesta ei seurantaministereiden kokouksissa keskusteltu eikä siitä ollut kirjallista tietoa ollut ennen viime viikkoa.  

-(Liikenneministeri Anne) Berner (kesk.) lisäsi ilmeisesti loppuvaiheessa selvitykseen suoran esityksen autoveron poistosta, Mykkänen sanoo STT:lle.  

Berner ihmetteli Iltalehden haastattelussa muiden hallituspuolueiden kommentteja. Hän sanoi vaatineensa muilta puolueilta selkeitä sitoumuksia siitä, että ensin hallitus katsoo lausuntokierroksen annin. Bernerin mukaan lausuntojen jälkeen oli tarkoitus tehdä lopullinen esitys, johon hallitus ottaisi kantaa huhtikuun kehysriihessä.  

Bernerin mukaan muiden hallituspuolueiden kommentointi ei kunnioita demokraattista polkua, johon hallituspuolueet olivat sitoutuneet. Mykkäsen mukaan oli sovittu vain siitä, että Berner julkaisee asian omana selvityksenään ja hallitus tekee lopulliset johtopäätökset kehysriiheen mennessä.  

– Meidän ja perussuomalaisten puolelta ei hahmotettu sitä, ettei lausuntokierroksen aikana keskustelu olisi vapaata, Mykkänen sanoo.  

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan on selvää, että liikenneverkkojen yhtiöittäminen ei etene ministeriön selvityksessä olleella tavalla.  

– Mitään äkillisiä muutoksia liikenteen verotukseen ei ole tulossa, Niinistö sanoi.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja