Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä harvinaisen huomautuksen – katso videolta, miten otti asian vastaan

0:45
Katso videolta miten Turtiainen reagoi puhemiehen huomatukseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemiehistöltä harvinaisen huomautuksen. Syynä on Turtiaisen epäasiallinen käytös varapuhemies Juho Eerolaa (ps.) kohtaan.

Oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä muodostava Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä sopimattoman somekäyttäytymisen takia. Sittemmin hän on kieltäytynyt noudattamasta eduskunnan koronaohjeita. Turtiainen ei suostu käyttämään kasvomaskia tai visiiriä sen paremmin täysistunnoissa kuin muissakaan tiloissa.

Viimeksi eilisessä EU-tukipakettia koskevassa välikysymyskeskustelussa puhemies joutui useita kertoja muistuttamaan Turtiaista kasvomaskin käyttösuosituksesta.

Uhkaili varapuhemiestä nyrkit pystyssä

Viime viikolla Turtiainen kävi eduskunnan käytävällä moittimassa varapuhemies Juho Eerolaa (ps.), joka oli aiemmin istuntosalissa huomauttanut Turtiaista kasvomaskin käytöstä. Turtiainen sätti entistä ryhmätoveriaan uhkaavasti nyrkit pystyssä. Tapausta aiotaan käsitellä myös perussuomalaisten puoluehallituksessa.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) keskusteli Turtiaisen kanssa puhelimessa tämän viikon maanantaina. Kansanedustajan käytös ei ainakaan kasvomaskin käytön osalta kuitenkaan muuttunut sen jälkeen mitenkään.

Tänään Turtiaisen toimintaa käsiteltiin puhemiesneuvostossa ja eduskunnan täysistunnon alussa puhemies Vehviläinen antoi Turtiaiselle huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä varapuhemies Eerolaa kohtaan. Puhemiehen mukaan Turtiainen ei käyttäytynyt vakaasti ja arvokkaasti, kuten kansanedustajalta edellytetään. Puhemies piti Turtiaisen käytöstä erittäin moitittavana.

Kansanedustajan julkiseen moittimiseen ei eduskunnassa yleensä ole tarvinnut turvautua, vaan asiat on hoidettu kahden kesken. Turtiaisen tapauksessa pelkkä puhe ei kuitenkaan riittänyt.

Turtiainen otti huomautuksen vastaan uhmakkaasti. Hän kommentoi huomautusta Twitterissä sanomalla, ettei hän ole eduskunnassa "pokkuroimassa puhemiehille"

Juttua päivitetty kello 14.31. Juttuun lisätty Turtiasen Twitteriin kirjoittama kommentti huomautuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja