Jalkapallokuvaaja Juha Tamminen kuvasi Diego Maradonan huippuhetkiä – näin hän muistelee legendaa: “Istuttiin joskus baarissakin yhdessä”

9:01
Jalkapallokuvaaja Juha Tamminen kuvasi Diego Maradonan huippuhetkiä – näin hän muistelee legendaa.

Juha Tamminen on valokuvannut jalkapalloa 1970–80-luvun taitteesta alkaen niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Suomessa. Myös Diego Maradona ehti tulla tutuksi.

Valokuvaaja Juha Tamminen sai keskiviikkona ensin WhatsApp-viestejä, joissa huhuttiin jalkapallolegendan kuolemasta. Pian tieto kuolemasta vahvistui ja Tamminen avasi argentiinalaisen uutiskanavan tietokoneeltaan.

– Tulee ikävä ja surullinen olo. Hän oli pelaajana omaa luokkaansa. Kyllä tämä tuntuu, mutta Argentiinassa on kuitenkin nyt maansuru, kertoo MTV Uutiset Liven tavoittama kuvaaja.

Tamminen tapasi Maradonan muutaman kerran.

– Ihan kivaa meillä oli aina silloin. Istuttiin joskus baarissakin yhdessä.

Baarissa istumisesta on aikaa yli 30 vuotta.

– En mä muista, mitä siinä juteltiin, mutta se oli Copa Americassa 1989. Tunsin Maradonan henkilökohtaisen valmentajan ja tätä menin tapaamaan joukkueen hotelliin. Sitten menimme baariin, Diego istui siellä ja vinkkasi mukaan.

Ensimmäisen kerran Tamminen tapasi jalkapalloilijan Napolissa vuonna 1985. Silloin hän teki Maradonasta haastattelun Futari-lehteen.

Vuonna 1986 Meksikon maailmanmestaruuskisoissa Tammiselle kävi harmittava moka valokuvatessa, josta kerrotaan enemmän MTV Uutiset Liven haastattelussa. Meksikon kisoissa Maradona johdatti maansa maailmanmestaruuteen.

Katso valokuvaaja Juha Tammisen haastattelu ja parhaat otokset Maradonasta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja