Kriisiin joutunut EM-joukkue hälytti huvijahdilla lomailleen ensikertalaisen apuun – isä paljasti roolinsa

Borussia Dortmundissa viime kauden pelannut Ian Maatsen lomaili maanantai-iltana huvijahdilla Kreikassa, kun hän sai iloiseksi yllätyksekseen viime hetken kutsun Hollannin EM-kisajoukkueeseen.

Hollanti joutui kriisin partaalle, kun tähtipelaajat Frenkie de Jong ja Teun Koopmeiners putosivat loukkaantumisten takia pelistä vain viikko ennen EM-lopputurnauksen alkua.

Ronald Koeman reagoi tilanteeseen ja pyysi Maatsenia liittymään Hollannin vahvuuteen mahdollisimman pian. 22-vuotias ei aikaa hukannut, vaan ehti vielä mukaan tiistai-illan harjoituksiin.

Apunaan nuorella laitapuolustajalla oli isä Edward. Tämä ajoi Kreikasta palanneen Maatsenin heidän kotoaan Vlaardingenista kolmessa tunnissa Dortmundiin.

– Ian halusi aluksi käydä ensin Hollannissa, mutta se ei tuntunut meistä hyvältä ajatukselta, Edward Maatsen kertoi lehdistölle.

Dortmundissa he pakkasivat Maatsenin nappulakengät ja muut henkilökohtaiset tavarat mukaan, minkä jälkeen edessä oli toinen kolmen tunnin ajomatka Hollannin EM-leirille Wolfsburgiin.

– Perheenjäsenenä olet aina mukana. Tämä kutsu EM-kisoihin on kuin kuorrute kakun päällä. Vanhempana olet hyvin ylpeä, ja teet kaikkesi, jotta asiat pysyvät raiteillaan ja kaikki sen ympärillä on mahdollisimman vakaata.

Maatsen vietti kauden 2023-24 toisen puolikkaan Dortmundissa lainalla Chelseasta. Hän auttoi saksalaiset Mestarien liigan finaaliin, jossa he hävisivät kuitenkin Real Madridille.

Hollanti, jota Maatsen ei ole vielä koskaan edustanut A-maajoukkuetasolla, aloittaa EM-kampanjansa sunnuntaina Puolaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat