Ikea kommentoi MTV Uutisille Moskovaan avautunutta härskiä kopiomyymälää: "Ikealla ei ole mitään tekemistä Swed Housen kanssa"

Moskovaan avautui Swed House – myy härskisti Ikean tuotteita: "Kukaan ei kieltänyt meitä" 2:41
Asiakkailta ristiriitainen vastaanotto Swed Houselle – tältä liikkeessä näyttää

Ikea tarkastelee toimia valkovenäläistä Swed House -yhtiötä vastaan, kerrotaan Ikean kansainvälisestä viestinnästä MTV Uutisille.

Lauantaina Moskovaan avautunut Swed House tavoittelee olevansa kuin Ikea. Swed House myös myy Ikean omia tuotteita ja Ikean tuotteiden ilmeisiä kopioita.

Swed Housen pääjohtaja totesi viikonloppuna uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että 5–20 prosenttia myytävistä tuotteista on Ikean alkuperäisiä tuotteita.

– Kukaan ei kieltänyt meitä tekemästä tätä. Myymme niitä ja ihmiset ostavat niitä, pääjohtaja Mamedali Kasymov totesi.

Ikea on asiasta jyrkästi eri mieltä.

– Ikealla ei ole mitään tekemistä Swed Housen kanssa. Voimme nähdä, että Swed House yrittää hypätä sisään [markkinoille] ja palvella Ikean asiakkaita ja, että he ovat ilmiselvästi inspiroituneet Ikeasta, Ikean kansainvälisestä viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille sähköpostitse. 

Nyt Ikeassa pohditaan mahdollisia toimia Swed Housea vastaan.

– Inter IKEA Systems B.V., Ikean konseptin, mukaan lukien Ikean tuotemerkkien, immateriaalioikeuksien omistajana, tarkastelee nyt mahdollisia toimia, viestinnästä kerrotaan.

Swed Housen pääjohtajan mukaan yhtiöllä on tavoitteena avata Moskovaan viisi myymälää isoihin kauppakeskuksiin. Ensi vuonna Valko-Venäjälle rekisteröity yhtiö aikoo avata myymälöitä myös muille alueille Venäjällä.

Ikea lähti Venäjältä viime kesänä, Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Venäjälle on ilmestynyt myös muita länsimaisten brändien kopioita. Esimerkiksi pikaravintolaketju McDonald’s on saanut venäläisen korvikkeensa.

Lue myös:

    Uusimmat