Ikea Helsingin Koivusaareen? Huonekalujätti hakee suunnitteluvarausta

1:06

Ikea hakee Helsingin kaupungilta Koivusaareen suunnitteluvarausta, joka mahdollistaisi Ikea-tavaratalon ja siihen liittyvän kiinteistökokonaisuuden suunnittelu- ja selvitystyön aloittamisen.

Helsingin yleiskaavassa Koivusaaren alueelle ja Länsiväylän ylle on määritelty rakennettavaksi toimisto- sekä liiketiloja. Ikea esittää Helsingin kaupungille suunnitteluvarausta, jossa Ikea-tavaratalon, liike- ja toimistotiloja sekä hotellin sisältävä kokonaisuus suunniteltaisiin Koivusaaren keskelle, kattaen Länsiväylän, huonekalujätti kertoo tiedotteessaan.

Alueen keskeinen sijainti edellyttää suunnitteluvarausalueen yhteensovittamista toiminnallisesti liittyvään laajempaan tarkastelualueeseen. Näin varmistetaan mahdollisimman hyvin suunniteltu kokonaisuus Koivusaaren keskustaan.

Suunnitteluvaraushakemusta käsitellään Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 6.3.2018. Tämän jälkeen asia menee hyväksyttäväksi Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaokseen.

"Kiinnostava alue lähellä Helsingin ydinkeskustaa"

Suunnitteluvarauksen saaminen tarkoittaisi, että Ikea voi ryhtyä selvittämään hankkeen toteuttamisedellytyksiä yhdessä Helsingin kaupungin ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mahdollinen investointi- ja rakentamispäätös tulisivat ajankohtaisiksi vasta myöhemmin, selvitystyön valmistuttua. Haettu suunnitteluvaraus olisi voimassa 31.12.2020 saakka.

– Toimintojemme kehittäminen pääkaupunkiseudulla on osa strategiaamme Suomessa, ja Koivusaari olisi meille kiinnostava alue lähellä Helsingin ydinkeskustaa. Tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme sujuvien kulkuyhteyksien varrella ja olla inspiroivana osana toimivaa, kehittyvää ja kestävää kaupunkirakennetta. Tällä alueella olisi mahdollisuus lähteä ideoimaan sekä visuaalisesti että toiminnallisesti uudenlaista Ikea-kokonaisuutta, kertoo Ikea Suomen kiinteistöjohtaja Ann-Christin Pilviö.

– Haemme nyt alueelle suunnitteluvarausta, minkä jälkeen selvitämme rauhassa kaupungin kanssa mahdollisen hankkeen toteuttamisedellytyksiä.

koivusaari_ikea

Tällä hetkellä Suomessa on viisi Ikea-tavarataloa sekä yksi Ikea-lähipiste. Lisäksi IKEA Real Estate Oy on vuonna 2016 ostanut tontin Lappeenrannasta.

Lähde: Ikea

***

1:29

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja