Iivo Niskasella dramaattinen hetki MM-ladulla: "Se meni vain läpi"

1:07
Iivo Niskanen hyytyi pahasti MM-hiihtojen 15 kilometrin matkalla – näin hän kommentoi MTV Urheilulle.

Sauvan katkeaminen oli viimeinen niitti Iivo Niskasen laskevalle vireelle MM-hiihtojen 15 kilometrin vapaan matkalla Oberstdorfissa keskiviikkona

Niskanen oli vielä 8 kilometrin paikkeilla mitalitaistossa, mutta loppumatkalla hän romahti sijalle 18. Eroa maailmanmestariin, Norjan Hans Christer Holundiin tuli 1.25. 

– Kisa lähti ihan hyvin liikenteeseen. En tiedä, mitä siinä tapahtui. Tuntui, etten hiihtänyt edes kovaa ja tuli rennosti. Totta kai tuo viimeinen kiekka (5 kilometriä) oli aivan kauhea. Rataa ei ollut suolattu, niin siitä ei tullut mitään, Niskanen kommentoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Viimeisellä lenkillä katkesi myös sauva. 

– Se katkesi ennen isoa nousua. Kun alkujyrkän kipuaa yhdellä kepillä, niin se ottaa pikkuisen tuonne pakaraan. Voi olla, että tuli kisan huonoin sektori(aika) siinä kilometrin matkalla.

– Siinä ei ollut kontaktia. Se (sauva) meni vain läpi lumesta.

Yksi kisan muuttujista olikin latu, jota ei suolattu. Suolaa ei voinut levittää, koska oli pilvinen keli, ja suolauksen myötä se olisi vain mennyt huonompaan suuntaan. 

Latu oli siis hyvin pehmeä, mikä teki kisasta huippuraskaan. Tästä puhui myös kisan viiden kilometrin kohdalla keskeyttänyt Joni Mäki

Niskanen antoi tunnustusta huipuille, eikä halunnut selitellä olosuhteilla. 

– Kovat olivat kovia. Ei minulla jäänyt siitä jossiteltavaa. Lähdin hiihtämään rohkeasti mitalivauhtia, mutta sitä ei kestänyt kuin vajaaseen kymppiin. 

Miesten maastohiihdot jatkuvat viestillä perjantaina. Siihen Suomi on ladannut suuret mitaliodotukset. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja