MM-hiihtojen koronapommi järkyttää – "Painajainen"

3:57
Katso videolta keskiviikon MM-hiihtokatsaus.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on järkyttynyt Oberstdorfin MM-hiihdoissa jysähtäneestä koronapommista. Italian maajoukkue päätti vetäytyä kisoista joukkueessa ilmenneiden koronavirustartuntojen myötä.

Italian mäkihyppyjoukkueessa todettiin viime lauantaina kansainvälisen hiihtoliiton mukaan kaksi positiivista testitulosta. Lisäksi tiistaina Italian maajoukkueessa paljastui kaksi uutta tartuntaa. Italia suuntaa kisoista kotiin urheilijoiden terveyden ja kilpailujen jatkumisen turvaamiseksi.

– Painajainen, Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe kiteytti tuntemuksensa R-Sportin mukaan.

– Emme kuitenkaan tiedä tuosta mitään. Teemme testejä kuten kaikki muut, ja kaikki on ok.

Välbe korosti, että venäläiset eivät ole lähikontaktissa muiden maiden edustajien kanssa, ja hän myös raportoi kaikkien käyttävän kaduilla maskeja.

– Kaikki tervehtivät toisiaan nyrkein tai kyynärpäillä ja pitävät maksimaalista etäisyyttä. Toki pukeutuminen tehdään lähekkäin, mutta yhtä kaikki, minusta näyttää, että pitkää etäisyyttä pidetään, Välbe summaili.

Italian tartuntojen lisäksi koronatapaus on tuoreeltaan todettu Norjan riveissä. Maan hiihtoliitto kertoi keskiviikkona mäkihyppääjä Halvor Egner Granerudin koronatartunnasta.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja